Una mala maniobra d’enlairament va ser la causa d’un accident d’un ultralleuger l’agost passat a la Seu

L’aeronau, que va patir danys materials molt importants però del qual el pilot en va sortir il·lès, va arribar a l’aeroport urgellenc procedent de l’aeròdrom de la Cerdanya

-
-
Una mala execució en la maniobra d’enlairament és la causa més probable de l’accident que un ultralleuger va patir el 5 d’agost de l’any passat a l’aeroport d’Andorra la Seu. L’incident va comportar greus danys materials per a la nau però, sortosament, el pilot, un espanyol de 42 anys, va resultar il·lès i va poder sortir pel seu propi peu de l’interior de l’aparell.

L’accident el va protagonitzar a les 2 de la tarda d’aquell 5 d’agost un ultralleuger Tecnam P-92-Echo-Super, matrícula EC-GK7. Tant l’aparell com el pilot, amb 42 hores d’experiència de vol en aquell moment, tenien tots els papers en regla. L’aeronau feia poc que havia passat de manera exitosa una revisió mecànica. La nau havia arribat a l’aeroport de la Seu procedent de l’aeròdrom de la Cerdanya. Va fer dues maniobres d’aterratge i enlairament abans d’aturar-se del tot per anar a pagar les taxes corresponents.

Fet aquest tràmit, l’ultralleuger va iniciar una nova maniobra d’enlairament amb la intenció de tornar cap a la Cerdanya. Immediatament després de començar la cursa per enlairar-se, d’acord amb el que va declarar el pilot, es va aixecar de manera involuntària entre un i dos metres i es va desviar cap a l’esquerra, sortint de la pista i colpejant una dels llums senyalitzadors de la pista amb el lateral dret del fusellatge.

L’aeronau, que no patia cap anomalia que pogués haver provocat la sortida de la pista, va sofrir  danys importants. Segons l’informe definitiu sobre l’accident de la Comissió d’investigació d’accidents i incidents d’Aviació civil depenent del ministeri de Foment espanyol, publicat recentment, “es considera com a causa probable de l’accident la pèrdua de control de l’aeronau degut a una mala execució de la maniobra d’enlairament per la pista 03 de l’aeroport, causant la sortida de pista”.

Etiquetes

Comentaris

Trending