Una andorrana fitxa pel Banc Mundial com a experta en la lluita contra el blanqueig de diners

Comentaris

Una andorrana fitxa pel Banc Mundial com a experta en la lluita contra el blanqueig de diners
Una andorrana fitxa pel Banc Mundial com a experta en la lluita contra el blanqueig de diners

El Banc Mundial per primera vegada tindrà un andorrà entre els seus especialistes. En concret, una andorrana. La fins ara integrant de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFAnd) Tanjit Sandhu deixarà aquest organisme i s’incorporarà a principi del mes que ve a l’organització internacional especialitzada en finances depenent de les Nacions Unides. Sandhu formarà part del departament que combat el blanqueig de diners. De fet, la fins ara integrant de la UIFAnd ja es va especialitzar en aquest camp i actualment era la única avaluadora andorrana del Moneyval.

Nascuda al Pas de la Casa i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), Sandhu es va iniciar professionalment fa pràcticament una dècada a la Unitat de Prevenció del Blanqueig (UPB), la predecessora de l’actual UIFAnd. Per tant, sempre ha estat vinculada al mateix departament. Fa uns mesos, la jove andorrana va iniciar un complicat procés de selecció, consistent en diferents proves i entrevistes, que va culminar fa algunes setmanes amb la comunicació per part del Banc Mundial que havia estat escollida. L’ens de l’ONU hauria ofert un contracte professional d’uns quants anys a Sandhu, que es traslladarà a Washington, on té la seva seu l’organització.


Tanjit Sandhu, llicenciada en Dret, ha fet tota la carrera professional a l'actual UIFAnd; el mes que ve es trasllada a Washington per incorporar-se a l'organització de les Nacions Unides


Segons ha pogut saber l’Altaveu, l’experta de la UIFAnd va comunicar fa unes setmanes la seva decisió de plegar -és el segon efectiu important que perd l’organisme, després de la baixa de Borja Aguado, que va superar les proves de batlle i fiscal adjunt i finalment s’ha incorporat al ministeri públic- com era legalment preceptiu i, els darrers dies, s’ha anat acomiadant del seu entorn més immediat. Tanjit Sandhu manté en un comunicat de comiat que “conèixer la perspectiva d’Anti Money Laundering (AML) en un context internacional és el que m’ha motivat el meu trasllat al Banc Mundial”.

Amb la marxa de Sandhu i la ja consumada d’Aguado, la UIFAnd queda amb el peu coix. L’organisme, no obstant això, està fent noves contractacions ja no només per suplir les baixes si no, a més a més, per ampliar la plantilla. Rere de Carles Fiñana, cap de la unitat, queda com a home fort l’exdirector de la policia i economista de formació acadèmica Jordi Lluís. Segons fonts bancàries, el Govern s’ha dirigit a les entitats financeres del país per advertir-los que no contractin membres de la UIFAnd, una pràctica, aquesta velada prohibició, de dubtosa legalitat.

Comentaris

Trending