Una Andorra encara consternada diu l’últim adéu a la “lluitadora” i “inquieta” Rosa Ferrer

L’església de Sant Esteve plena de gom a gom acomiada la política i advocada entre les notes del ‘Que tinguem sort’ entonades pels Petits Cantors

Un moment del funeral, just a l\'inici de la celebració.
Un moment del funeral, just a l\'inici de la celebració.
La família i els integrants de les dues corporacions que va liderar al capdavant del comú de la capital han presidit la missa funeral en record Rosa Ferrer, la política i advocada que va morir dissabte a la nit als 57 anys a causa d'una ràpida i incurable malaltia. L'església de Sant Esteve s'ha omplert a vessar per donar l'últim adéu a un "cos petit, però amb un gran esperit", tal com ha definit l'arxipreste de les Valls, mossèn Ramon Sàrries, a la finada.

Les notes del ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach interpretades pels Petits Cantors han servit per acomiadar l’excònsol, exconsellera general i exministra alhora que advocada Rosa Ferrer. Una església de Sant Esteve d’Andorra la Vella plena de gom a gom ha dit emocionada i encara consternada l’últim adéu a la política, de 57 anys, que va morir dissabte a la nit a causa d’una fulminant i irreversible malaltia. En paraules de l’arxipreste de les Valls i principal oficiant de la missa funeral, mossèn Ramon Sàrries, s’ha acomiadat “una lluitadora”, una dona “inquieta i oberta”. Sàrries ha estat acompanyat els rectors de totes les parròquies del Principat, que han volgut participar en el solemne i emotiu acte.

Diverses autoritats han assistit al funeral, amb el síndic general, Vicenç Mateu, i el cap de Govern, Toni Martí, al capdavant. I, principalment, els membres de les dues corporacions que van fer costat a Rosa Ferrer del 2008 al 2015 al capdavant del comú d’Andorra la Vella, que de fet han presidit la cerimònia juntament amb la família. Molts altres càrrecs o excàrrecs institucionals estaven barrejats entre la resta d’assistents, que omplien l’església, quedant-se algunes desenes just a la porta o a la plaça que queda just davant del comú. En tot moment, segons els organitzadors de la missa en memòria de la finada, s’ha respectat allò que va deixar dit Ferrer. També els temes musicals que han sonat, com l’esmentat ‘Que tinguem sort’ o l’‘Ave Maria’ i l’‘Al·leuia’ eren dels que més agradaven a la política i advocada.

El fèretre amb les restes de l'exconsellera general, excònsol i exministra han entrat i han sortit del temple parroquial a les espatlles d'algunes de les persones amb qui més relació tenia

Sàrries, durant la celebració exequial, ha destacat de Ferrer que era “un cos petit, amb un gran esperit” i que es tractava d’una “lluitadora” amb interès “pels afers socials” i “amb projectes” que l’esclat de la malaltia -els primers símptomes evidents de la qual li van començar a fer la guitza l’estiu passat i li va ser plenament diagnosticada el novembre- li van fer modificar. L’arxipreste també ha ressaltat que la finada permanentment “buscava”. De fet, Sàrries s’ho ha fet anar bé per lligar-ho amb el fragment de l’evangeli de sant Joan triat per a la missa funeral. “No descansava de recercar”, ha insistit l’oficiant després de definir també rosa Ferrer com a “inquieta” i oberta.

El fèretre amb les restes de la política -Sàrries ha recordat els càrrecs que va ostentar a l’inici de les exèquies- i advocada ha estat entrat a la nau central de l’església i se l’ha tret, just quan sonaven les darreres notes del ‘Que tinguem sort’, a espatlles d’algunes de les persones amb qui més relació mantenia els darrers temps, com l’exconseller general i exconseller de comú amb Ferrer de cònsol Ton Armengol; l’home de cultura i director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol; el conseller general demòcrata Carles Enseñat o l’actual cònsol major de la Massana, David Baró. Després de la missa, el fèretre s’ha traslladat al cementiri de Santa Coloma on les despulles de la política i advocada descansaran per sempre més al costat de les del seu germà.

Etiquetes

Rosa Ferrer durant una visita a la guarderia de les Dames de Meritxell.

Relacionat

Commoció per la mort de Rosa Ferrer
-

Relacionat

Mor als 57 anys l’advocada i política Rosa Ferrer 

Comentaris

Trending