Un total de 149 andorrans votaran per correu en els comicis del 7 d'abril

A partir del 25 de març, Govern enviarà la documentació per tal que les persones puguin exercir el seu dret de cara a les eleccions generals

-
-
149 andorrans votaran per correu a les eleccions generals del 7 d'abril. Així ho ha explicat, el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, aquesta tarda en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Govern ha rebut un total de 149 sol·licituds de vot per correu i s'ha autoritzat el procediment de totes. 

A partir del 25 de març, Govern s'encarregarà d'enviar la documentació necessària perquè aquests andorrans residents fora del Principat puguin exercir el seu dret a vot, entre aquests documents, s'hi troben com a més destacades les professions de fe dels partits polítics, les paperetes a la circumscripció nacional i les paperetes a la circumscripció territorial a la qual pertanyi l'andorrà en qüestió. Un cop el votant ha enviat la documentació, el vot va a la Batllia i es tracta pel mateix procediment que es fa amb el vot per dipòsit judicial.

Cinca ha remarcat que el vot per correu és "una tendència en alça", perquè en les eleccions generals del 2015 el van utilitzar 100 persones i a les comunals del mateix any van augmentar en 123 persones. A més, ha explicat que la majoria d'andorrans que voten són residents a Espanya o bé a França, malgrat que també n'hi ha altres països com ara els Estats Units.

Cessament d'Enric Tarrado

En la roda de premsa posterior al Consell de ministres, Jordi Cinca ha expressat que s'ha acceptat el cessament d'Enric Tarrado. El fins ara ambaixador de Suïssa, Mònaco, San Marino, Liechtenstein i davant de l'oficina de les Nacions Unides a Ginebra, ha volgut deixar el càrrec perquè entén que la figura d'ambaixador ha d'estar desvinculada de la seva activitat política. Cal tenir en compte que Tarrado s'ha presentat com a candidat a la llista parroquial d'Andorra la Vella.

A partir d'ara, la solució per la qual s'ha optat des de Govern ha estat la de nomenar Joan Forner com a cap de missió dels llocs on Tarrado era ambaixador per Andorra. Cinca ha remarcat que "no es nomena un ambaixador, sinó que Forné assumirà un paper de cap de missió". Forner fins al moment és també el director d'Afers Bilaterals d'Exteriors

 

Etiquetes

Comentaris

Trending