Un Sant Jordi de roses, llibres i mascaretes

La ciutadania ha sortit més que qualsevol altre dia de confinament -respectant o no l’horari de passeig- per poder mantenir la tradició i tornar l’alegria als calaixos de floristeries i llibreries

-
-
El del 2020 no serà un Sant Jordi més. Serà, almenys, el primer de l’era de la mascareta enmig d’un confinament que s’allarga per culpa del coronavirus. Un Sant Jordi amb gairebé nul·la activitat social però que, com a mínim al Principat, on llibreries i floristeries han pogut obrir, ha estat ple de roses i de llibres. Llibreters i floristes mostraven la seva satisfacció pel comportament de la jornada. De fet, la majoria de botigues han tingut més tragí del que esperaven.

No obstant això, especialment en el cas de les floristeries, ja esperaven poca o molta feina. Les reserves anticipades havien pràcticament deixat sense roses la majoria de botigues del sector, moltes de les quals han fet noves comandes per allargar el Sant Jordi, per dir-ho d’alguna forma, com a mínim fins demà, divendres. És clar que les comandes a majoristes enguany no han estat tan generoses com les d’altres anys, però no obstant això, la majoria de floristes del país hauran fet net. De fet, fins a final de la setmana passada i encara algunes botigues fins dilluns, no van tenir clar que podrien obrir.

La satisfacció de floristes i llibreters per poder tornar a treballar després d’entre tres i quatre setmanes de clausura era evident. Malgrat la preocupació pel futur, avui l’alegria era evident. De fet, floristeries com ‘Magnòlia Flors’, al centre històric d’Andorra la Vella, no s’atrapaven la feina alhora que tampoc no s’estalviaven negatives a aquells que no havien estat previsors. I així en totes o gairebé totes les botigues de venda de flors del país, que durant el matí han anat reben trucades d’eventuals clients: “Tenen roses?” “Ja no ens queden, però demà hi tornem” “Val, d’acord. Gràcies”. I cap al següent intern per veure si hi havia més sort.Evidentment, sempre hi ha possibles relleus per a la rosa tradicional, però aquesta, del color que sigui i amb la vermella com a epicentre, continua manant. La ciutadania ha sortit més que qualsevol altre dia de confinament -respectant o no l’horari de passeig- per poder mantenir la tradició i tornar l’alegria als calaixos de floristeries i llibreries. Al carrer la Llacuna, on una al costat de l’altra, hi ha una floristeria i una llibreria, l’activitat era frenètica. Aforament limitat obliga, algunes estones les cues al carrer han estat notables.

Un Sant Jordi diferent, sense aquelles riuades de gent per enlloc. Amb mascareta i distància. Però amb la rosa al puny i el llibre sota el braç. I tantes institucions del país com han pogut o volgut fent accions, moltes d’elles virtuals o telemàtiques, per mantenir viva la tradició. Una tradició marcada per la pandèmia. Un Sant Jordi contra un drac, el 2020, en forma de virus nanomètric. 

Comentaris

Trending