Un químic andorrà que està fent un doctorat a Salamanca denuncia tracte vexatori en un hospital de la ciutat

Fa nou anys que viu a Espanya, on ha fet tot el cicle universitari; fa sis mesos li van diagnosticar una dolença digestiva però amb la crisi del coronavirus aquests darrers dies no li haurien fet cas

-
-
Un estudiant de doctorat andorrà denunciarà el tracte vexatori que ha rebut els darrers dies en un hospital de Salamanca, la ciutat on viu des de fa nou anys i on ha fet tot el seu cicle universitari. Després de ser tractat segons manté de molt males maneres, i que a l’Hospital Santísima Trinidad rebutgessin atendre’l esgrimint que sinó la dolença que patia no tenia a veure amb coronavirus que s’aguantés, va acabar acudint ahir a un centre sanitari de Madrid on se li va donar la medicació que es va trobar escaient per afrontar un agreujament de la dolença digestiva que se li va diagnosticar des de fa sis mesos.

L’home, d’origen marroquí, va arribar als 9 anys al Principat i va fer una formació educativa bàsica alhora que es va inserir en el mercat laboral, tot arribant a esdevenir un bon calefactor. Amb els anys, però, li va semblar que havia de fer un esforç per estudiar una mica més i, segons els seus familiars, va treure’s el curs necessari per poder accedir a la universitat. Amb molt bones qualificacions, ara fa nou anys va establir-se a Salamanca, on es va llicenciar en Química, ha fet un màster en biologia i ara està treballant en una tesi sobre una investigació relativa al càncer.

Fa sis mesos se li va diagnosticar síndrome de l’intestí irritable. A Espanya hi resideix legalment però no està donat d’alta a la Seguretat Social pública; paga una mútua privada (Sanitas). Els darrers dies s’hauria trobat malament. Fins al punt que li era impossible ingerir cap aliment i cap beguda. Davant de la situació, va acudir en diverses ocasions, segons que han explicat familiars seus i han denunciat companys de l’afectat per les xarxes socials, a l’hospital de la Santísima Trinidad, on sempre va ser refusat en no tenir símptomes aparents de Covid-19. L’última vegada que hi va acudir l’haurien suposadament fet fora a cops de peu, insults i ruixant-li un esprai per part dels vigilants de seguretat. Els seus amics creuen que hi hauria una actitud xenòfoba en aquest comportament.

Amb tot, i després que finalment ahir, després d’un viatge d’uns 200 quilòmetres acudís a un centre madrileny on se li va administrar medicació intravenosa a banda que se li va imposar un tractament per l’agreujament de la malaltia crònica que pateix, interposarà les denúncies corresponents tant davant els responsables d’atenció al pacient de l’hospital de la ciutat castellana com davant de les autoritats policials del país veí. L’home, han assegurat els familiars, prefereix que la seva identitat no sigui pública malgrat que aquest digital la coneix.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending