Un nou comitè executiu integrat per comandaments reviscola el semidissolt Sindicat de Policia

Comentaris

Un nou comitè executiu integrat per comandaments reviscola el semidissolt Sindicat de Policia
Un nou comitè executiu integrat per comandaments reviscola el semidissolt Sindicat de Policia

Quan era mort el combregaven, fa la dita. És el que més o menys li està passant al Sindicat de Policia (SIPA). Quan ja es donava per mort el col·lectiu sindical, un dels de més llarga trajectòria al Principat, de cop es reactivarà. I ho farà, a priori, amb força. La candidatura a qui directament s’assignarà la direcció del sindicat i la responsabilitat de reviscolar-lo està format, fonamentalment, segons les fonts, per comandaments del cos.

Fa just un any que l’assemblea d’afiliats al col·lectiu sindical va acordar iniciar el procés de dissolució del sindicat després que en un parell d’ocasions s’hagués d’avortar l’intent de renovar el comitè executiu en no haver-hi candidats. Feia temps que el comitè funcionava de manera provisional, que estava en funcions. Però és que, a més a més, alguns dels membres de l’executiva o estaven de baixa de llarga durada o ja s’havien jubilat com a policies.

Quan tot semblava que el sindicat estava no només mort si no enterrat, ha aparegut un grup de persones que s’han presentat en format de candidatura per composar un nou comitè executiu i fer reviscolar el sindicat. Així, el caporal Iván Silva serà, si no hi ha canvis, el nou president del SIPA. I l’oficial Marc Serrat (a la foto durant una actuació professional) ocuparà el càrrec de vicepresident. Serrat és un altre històric del sindicat, del qual ja n’havia ocupat llocs orgànics en etapes anteriors.

D’aquesta manera, el cos de policia recuperarà la seva duplicitat tradicional sindical. El SIPA només accepta com a afiliats personal uniformat, mentre el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) també integra assalariats que assumeixen tasques administratives i com a tal no són policies. La relació entre els dos sindicats no ha estat sempre fàcil. Més aviat al contrari. 

No obstant això, en el darrer tram de vida activa del SIPA, hi havia bona sintonia entre els dos col·lectius. Fins al punt que vista les dificultats de l’ara reviscolat sindicat per trobar recanvi per al seu comitè executiu es va arribar a sondejar la possibilitat de promoure una fusió que finalment no va tirar endavant.

Comentaris

Trending