Un milió d’euros de multa i presó ferma per cinc tones de tabac de pipa d’aigua

La fiscalia formalitzarà aquest dimecres una petició de condemna molt severa contra el jove gerent d’un comerç del centre d’Andorra la Vella que venia a l’engròs material per a les xixes

-
-
La fiscalia sol·licitarà, si no hi ha imprevistos, durant el judici que se celebrarà aquest dimecres davant el Tribunal de Corts, una condemna molt important per al gerent d’un comerç radicat a la galeria La Fira d’Andorra la Vella que fonamentalment es dedicava a vendre tabac de pipa d’aigua. Ho feia tan a l’engròs que fa poc més d’un any, una operació conjunta entre policies i duaners tant del Principat com de França va permetre comissar cinc tones de l’esmentat material usat per a les xixes. Se l’acusa de contraban de tabac en grans quantitats i se li demana, en xifres rodones, una multa d’un milió d’euros més una pena ferma de presó que va molt més enllà de l’any que ja porta reclòs a la Comella.

El jove, de 28 anys i resident francès que no feia pas gaire que s’havia instal·lat al país per muntar el negoci, no ha comprès mai la persecució que assegura que sofreix. Sia com vulgui, avui es podrà explicar davant els magistrats que el jutjaran i es donaran tots els detalls respecte la denominada operació ‘Olimpíades’, que va transcendir els primers dies d’octubre de l’any passat.  L’empresonat, amb el seu vehicle, feia de pilot d’una furgoneta que anava carregada fins a dalt de tot de tabac de pipa. Els tres homes que viatjaven en dita furgoneta, franceses de 18, 19 i 31 anys, també van ser detinguts i alliberats i expulsats posteriorment.

Dins de la furgoneta s’hi van localitzar 208 caixes del tabac per als narguils, prop de dues tones i mitja de l’esmentat tabac que la policia va valorar en 114.466 euros. En un magatzem del comerç es va trobar més tabac. Tot plegat va portar els policies i experts en contraban que van intervenir en el cas a calcular que en poc temps l’home que avui serà jutjat havia traficat amb més de set tones de tabac de pipa d’aigua i per un valor aproximat de 315.000 euros. 

-

Relacionat

La policia manté precintat el local des del qual es subministraven cap a França ingents quantitats de tabac de pipa d’aigua
-

Relacionat

Empresonat el gerent d’una botiga que havia col·locat gairebé cinc tones de tabac de pipa d’aigua

Comentaris

Trending