La policia manté precintat el local des del qual es subministraven cap a França ingents quantitats de tabac de pipa d’aigua

El soci fundador de l’empresa, formalment ubicada a Ransol i que té un comerç ubicat en una galeries al centre històric d’Andorra la Vella, ha estat vinculat amb una empresa de transport a París

-
-
Deu dies després que es detinguessin quatre persones relacionades amb el contraban de tabac de pipa d’aigua cap a França en grans quantitats, la policia manté precintat el local en què s’emmagatzemava dita mercaderia. L’establiment es troba situat en la primera planta d’unes cèntriques encara que molt poc ocupades galeries del centre històric d’Andorra la Vella. 

De fet, el local és formalment on està ubicat el comerç que depèn de la societat implicada en l’afer. I allí és on la policia va localitzar el cap de setmana de l’anterior setmana la meitat aproximadament de les prop de cinc tones de tabac de pipa d’aigua que va comissar. De fet, a l’interior del local encara s’hi observen caixes de cartró -probablement buides- de les mateixes característiques que les que contenien el tabac en aquesta ocasió descobert dins de la furgoneta que també va ser segrestada en l’operació batejada amb el nom d’’Olimpíades’.

El comerç en qüestió, domiciliat a la citada galeria, depèn d’una societat que segons el registre oficial té el domicili a Ransol. L’esmentada empresa, dedicada a la distribució en general i a la distribució de tabac en concret, té ara mateix dos socis. Dos francesos d’origen àrab el segon dels quals, titular d’un 30% de les accions, formen part de la societat formalment sols des del setembre d’aquest 2018. De fet, des de molt poc abans que es dugués a terme l’operació policial sota control judicial.

El soci fundador i que en l’actualitat ostenta el 70% de les participacions de l’empresa en té el control des del març de l’any passat té 39 anys i hauria creat el 2012 una empresa de transport a París del qual era el gerent. No consta, segons les fonts consultades, que cap dels dos socis fos detingut en l’operació. L’arrestat resident al Principat era un home de 27 anys que, acusat de contraban i blanqueig de capitals, és a la Comella des d’avui fa una setmana. Era considerat el gerent del negoci.

Mentrestant, els ocupants de la furgoneta que marxava cap a França pel Pas -amb el propi gerent fent de pilot amb un turisme Audi A3- carregada de tabac, tots francesos també i de 18, 19 i 31 anys, també van ser detinguts, però després de passar a disposició judicial van ser sotmesos a una ordenança penal, un judici ràpid, que va tenir com a principal incidència l’expulsió de tots tres del Principat per una quantitat d’anys que no ha transcendit.

 

-

Relacionat

Empresonat el gerent d’una botiga que havia col·locat gairebé cinc tones de tabac de pipa d’aigua

Comentaris (1)

Trending