Empresonat el gerent d’una botiga que havia col·locat gairebé cinc tones de tabac de pipa d’aigua

Una operació conjunta de la policia i la duana permet comissar prop de 400 caixes d’un material usat per a les xixes que estava valorat en més de 215.000 euros

-
-
La Batllia ha decretat l’ingrés a presó d’un empresari francès resident al Principat acusat de contraban de tabac. Gerent d’un comerç d’Andorra la Vella, l’home es dedicava a vendre tabac de pipa d’aigua a l’engròs. De fet, en una operació conjunta d’agents de la policia i de la duana es van comissar durant la setmana passada gairebé cinc tones de l’esmentat material. I a banda de l’ara empresonat es van detenir tres persones més.

Tot plegat es va desencadenar arran de la detenció, dimecres de la setmana passada a la duana juxtaposada de Porta, en territori francès, d’un home d’aquella nacionalitat que conduïa una furgoneta que transportava una tona de tabac de pipa d’aigua provinent del Principat. Aquest arrest va portar la policia andorrana a obrir una investigació que va originar l’operació ‘Olimpíades’, amb el suport del grup antifrau de la duana andorrana i els serveis duaners francesos.

Ben aviat es va identificar quin establiment havia subministrat el material al detingut a Porta. Es tractava d’un comerç establert a Andorra la Vella regentat per un home de 27 anys, resident al país i de nacionalitat francesa. Una vegada recollits els primers elements incriminatoris es va judicialitzar la causa i es van continuar fent els seguiments oportuns. Aquests van conduir a la detecció d’una furgoneta Renault Master matriculada a França.

L’empresari resident ara a la Comella té 27 anys, regenta un comerç a Andorra la Vella i ell mateix feia de guia a la furgoneta carregada quan la matinada de diumenge va ser arrestat

Els controls realitzats van permetre detectar amb certa facilitat que durant el matí de dissabte, la furgoneta en qüestió hauria carregat unes dues tones -en caixes, és clar- de tabac de pipa d’aigua. El subministrador tornava a ser el mateix comerç vinculat amb el vehicle controlat a la duana juxtaposada de Porta. Els investigadors van mantenir els seguiments però sense fer esclatar encara l’operació. 

El dispositiu policial, segons que ha informat aquest dimecres el cos en un comunicat, va culminar la matinada de diumenge, quan el propietari del comerç, directament, va efectuar tasques de pilot en un turisme Audi A1 matriculat al Principat a la furgoneta carregada. El comboi es va dirigir cap a la frontera franco-andorrana. A 1/4 de 2 de la matinada es va procedir a la detenció de l’esmentat empresari així com els tres homes, tots de nacionalitat francesa i no residents de 18, 19 i 31 anys, que viatjaven en la furgoneta.

A l’interior del vehicle s’hi van trobar 208 caixes de tabac de pipa d’aigua (2.496 quilograms valorats en 114.466 euros) que van ser comissades. Posteriorment, s’efectua una perquisició a l’establiment comercial i al domicili del detingut resident, on es confisca 186 caixes més de tabac de pipa d’aigua (2.229 quilograms valorats en 102.233 euros), així com diversa documentació rellevant per a la investigació. També s'han comissat els dos vehicles que es van controlar, un rellotge d’alta gama valorat en 17.000 euros i 18.000 euros en efectiu. 

La policia calcula que el tràfic haurà estat com a mínim de set tones de tabac de pipa d’aigua en molt poc temps i per un valor aproximat de 315.000 euros

La investigació duta a terme, determina que l’empresari es dedica a vendre quantitats molt importants de tabac de pipa d’aigua, havent venut a altres grups de contrabandistes de l’Estat veí. La policia calcula que el tràfic haurà estat com a mínim de set tones de tabac de pipa d’aigua en molt poc temps i per un valor aproximat de 315.000 euros. 

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial aquest dimarts. Fonts coneixedores del cas han indicat que la Batllia hauria decretat presó preventiva per a l’empresari resident mentre que hauria dictat una ordenança penal per als altres tres arrestats. No s’hauria establert presó ferma però sí l’expulsió immediata de tots ells.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending