Un miler d'euros en efectiu i dues caixes fortes amb contractes de lloguer, 'botí' en la immobiliària assaltada

Comentaris

Un miler d\'euros en efectiu i dues caixes fortes amb contractes de lloguer, \'botí\' en la immobiliària assaltada
Un miler d\'euros en efectiu i dues caixes fortes amb contractes de lloguer, \'botí\' en la immobiliària assaltada

L’individu o individus que la matinada de diumenge van entrar, trencant una finestra, a una immobiliària que té la façana principal a la plaça Rebés d’Andorra la Vella se n’haurien endut un miler d’euros en efectiu i un parell de caixes fortes, de petites dimensions, una de les quals era buida i l’altra guardava, essencialment, contractes d’arrendament. Així ho han assegurat fonts properes a la investigació policial que s’ha iniciat aquest dilluns a primera hora del matí una vegada els treballadors de l’establiment han descobert els fets.

Quan els empleats d’aquesta immobiliària han acudit al local, que té accessos tant per la plaça Rebés com pel carrer Cap del Carrer, s’han trobat les calaixeres dels despatxos totes remenades. I han donat immediatament avís a la policia. Agents de la policia científica i especialistes en delictes patrimonials del cos s’han presentat al cap de poca estona a l’establiment per mirar de recollir alguns indicis o proves i, essencialment, mirar si era possible recuperar alguna empremta dels lladres. No ha transcendit si ha estat possible poder aïllar alguna marca dels assaltants.


Uns desconeguts haurien trencat el vidre d'una finestra i haurien accedit al local pel carrer Cap del Carrer la matinada de dissabte a diumenge


També s’hauria mirat de recuperar alguna gravació de càmeres de videovigilància que tenen alguns altres negocis -per exemple, hi ha una sucursal bancària- de l’entorn. La immobiliària afectada, que està situada a la planta baixa de l’edifici que majoritàriament ocupa oficines del mateix grup empresarial del qual depèn l’establiment furtat, no disposa de càmeres segons les fonts consultades. I, en principi, les oficines de les plantes superiors no s’haurien vist afectades pel robatori.

Les fonts consultades han explicat que es treballa amb la hipòtesi que el lladre o lladres van accedir al local després de trencar el vidre d’una finestra que hi ha per la part de l’edifici que dóna al Cap del Carrer. L’alarma hauria saltat però no s’hauria arribat a activar -la central on està connectada no va rebre l’alerta- perquè, probablement, els assaltants portaven algun tipus d’aparell d’inhibició

Es calcula que deurien ser passades les 2 de la matinada del dissabte a diumenge i que els desconeguts van estar una bona estona dins remenant en calaixos per mirar de trobar, suposadament, diners. Aquest matí no hi havia cap destrossa però sí que tot estava desordenat. S’haurien endut un parell de sobres amb diners en metàl·lic que hauria quedat a l’oficina producte de fiances i pagaments de lloguer. Res d’important. A tot estirar un miler d’euros, segons les fonts.

També haurien agafat dues caixes fortes de petites dimensions que no estarien pas collades enlloc. Una a la qual, almenys per ara, no se li donava cap utilitat. L’altra on es dipositaven documents. Essencialment, però, contractes de lloguer. Tot i ser documents confidencials, les fonts consultades no els consideren informació sensible. Per marxar, els assaltants haurien desmuntat per dins el marc de la porta del Cap del Carrer per poder sortir sense massa dificultats.

Nou detencions, cinc per violència en l'àmbit domèstic

La policia ha comunicat aquest dilluns que durant la setmana passada va detenir nou persones. Cinc d’aquestes, entre les quals dues parelles, per delictes de violència en l’àmbit domèstic. És a dir, baralles conjugals que van requerir la intervenció d’agents uniformats. Tres detencions es van produir per positius en alcoholèmia. Una d’aquestes actuacions va ser especialment espectacular. En efecte, a les 8 del matí de dissabte una patrulla va ser requerida per un accident de danys materials. Una furgoneta amb matrícula del Principat s’havia estavellat contra un fanal al carrer Pobladó d'Andorra la Vella. El conductor del vehicle, després del xoc, va abandonar la furgoneta i va fugir a peu. Es tractava d’un resident de 21 anys que va ser localitzat i detingut al cap de pocs minuts. I que en el control d’alcoholèmia va donar una taxa d’1'40 g/l. A més a més, la investigació posterior que es va fer va permetre determinar que l'interessat havia sostret la referida furgoneta a Santa Coloma, i amb anterioritat també se n’havia endut un turisme que era estacionat en les immediacions d’on va agafar el primer dels vehicles, el que va estavellar contra el fanal. Els seus respectius propietaris van cursar la preceptiva denúncia. Per acabar-ho d’adobar, el detingut no era posseïdor de cap tipus de permís de conduir, motiu pel qual va ser sancionat administrativament. Una altra de les detencions practicades durant la setmana passada va ser, dimarts passat, la d’un resident de 50 anys que entrava al Principat, sobre les 9 de la nit, per la frontera hispanoandorrana. A l’home se’l va acusar d’un presumpte delicte d'apropiació indeguda. L'interessat accedia al país conduint un turisme, del qual havia estat denunciat el mes d'abril d'enguany per apropiació indeguda, arran d'una presumpta transacció de compra-venda.

Comentaris

Trending