Un grup ultradretà ocupa l'antiga seu de Banco Madrid davant la deixadesa de l'AREB i l'administració concursal

Comentaris

Un grup ultradretà ocupa l\'antiga seu de Banco Madrid davant la deixadesa de l\'AREB i l\'administració concursal
Un grup ultradretà ocupa l\'antiga seu de Banco Madrid davant la deixadesa de l\'AREB i l\'administració concursal

Una bandera espanyola i una altra amb l’emblema del col·lectiu ultradretrà o neonazi ocupa Hogar Social presideix la que va ser seu de Banco Madrid a la plaça Margaret Tatcher de Madrid, a tocar la plaça de Colón i el Paseo de la Castellana de la capital espanyola. L’apatia i deixadesa tant de l’administració concursal com de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), que des de la nacionalització de Banca Privada d’Andorra (BPA) s’ha atribuït la titularitat de l’immoble, han permès que l’esmentat grup hagi convertit l’edifici en la seva nova seu. L’ocupació de l’immoble pot ser un escull important per a l’AREB. L’antiga seu de Banco Madrid és el principal actiu que manté l’agència que gestiona la resolució de BPA i que es ‘reserva’ per compensar possibles quitances en els dipòsits de clients o eventuals demandes per la seva mala gestió de la crisi que els suposi una condemna amb obligació d’indemnitzar.

Hogar Social ha publicat aquest diumenge en els seus canals de xarxes socials un vídeo del moment de l'acció, que es va produir el dissabte 15 d’abril, i ha explicat, per exemple a través del seu perfil de Facebook, la motivació de l’acció. El grup ultradretà justifica l’ocupació assegurant que "és de justícia poètica donar a la gent el que les oligarquies li van treure”. El líder de l'associació neonazi va anunciar que estaven buscant una nova seu on instal·lar-se, després de ser desallotjats del carrer de Velázquez, també de Madrid, el 28 de març. Una vegada feta pública la seva acció, el grup ha començat aquest diumenge poc després del punt del migdia l'activitat a l'edifici a Colón amb un repartiment d'aliments a cent famílies únicament de nacionalitat espanyola. Hogar Social està totalment en contra d’auxiliar o cooperar amb immigrants que, si pogués, faria fora del territori espanyol.

A Facebook, Hogar Social Madrid afirma que “torna a ocupar un edifici per continuar amb la seva tasca de Justícia Social, repartint aliments als més necessitats, donant sostre i afecte als oblidats i prestant servei jurídic als espanyols estafats pels bancs”. El grup ocupa ultradretà justifica l’elecció de la seu de Banco Madrid pel fet de ser la filial de Banc Privat d’Andorra i contribuir a l’evasió fiscal i haver-se vist implicat suposadament en casos com el protagonitzat per l’empresari i mecenes xinès Gao Ping o haver acollit com a client, també, la família de l’expresident català Jordi Pujol. Tots dos casos, remarca el col·lectiu ocupa, “encara per aclarir”.

En la seva justificació a les xarxes socials, Hogar Social afirma que “en un moment de crisi econòmica com la que patim avui en dia on, a més, despertem gairebé diàriament amb nous casos de corrupció a les elits polítiques, és de justícia poètica donar a la gent el que les oligarquies els van prendre; aquesta oligarquia política i corrupta que, ara, es troba a escassos 500 metres de l'estendard dels drets dels espanyols.” L’associació assegura que netejarà l'edifici, que servirà com a magatzem d'aliment i com a alberg, amb capacitat per a 15 persones.

Comentaris

Trending