Un gos de la policia andorrana mossega un mosso en un entrenament i li han d'aplicar 50 punts al cap

Comentaris

Un gos de la policia andorrana mossega un mosso en un entrenament i li han d\'aplicar 50 punts al cap
Un gos de la policia andorrana mossega un mosso en un entrenament i li han d\'aplicar 50 punts al cap

La policia andorrana -o almenys alguns dels seus integrants- miren de ‘col·locar’ discretament al ‘mercat’ francès de la seguretat un gos del cos que hauria protagonitzat un malaurat incident en una exhibició-entrenament amb cans ensinistrats i d’ús policial a la central de la policia catalana. L’animal, un pastor malinois, hauria queixalat greument un agent dels mossos d’esquadra que participava en la formació. L’atac, que podia haver tingut conseqüències molt pitjors, va comportar que se li haguessin d’administrar mig centenar de punts de sutura a l’uniformat català, especialment a la zona del cap.

En l’esmentada exhibició-entrenament hi haurien acudit, en representació de la policia andorrana, l’oficial responsable de la unitat canina, el cap de la mateixa unitat i l’agent guia titular del gos que es va veure implicat en l’afer. Encara que altament ensinistrats, aquests animals estan, també, preparats per atacar amb molta força. I això és el que hauria passat en un moment donat de la formació. El gos s’hauria acarnissat, en certa manera, amb el mosso que va resultar ferit, sense que el guia andorrà, segons les fonts consultades, reaccionés adequadament.

Les fonts consultades han assegurat que malgrat que no haurien de passar fets com aquest, tampoc és tan inhabitual que succeeixin. Les mateixes fonts han explicat que si bé inicialment es va arribar a plantejar, més enllà de posar en quarantena l’animal, la possibilitat de sacrificar el ca, finalment es va descartar perquè es va arribar a la conclusió que la reacció de la bèstia havia estat més deguda a una mala manipulació del seu guia que no pas a una conducta indeguda i impulsiva del gos. Davant d’aquest convenciment es va descartar adoptar qualsevol mesura dràstica amb l’animal.

També és cert, però, que hi hauria una pèrdua de confiança amb el pastor malinois. Ni l’agent guia ni la policia -aquests animals són propietat de l’Estat- no se sentirien còmodes treballant des de llavors amb el gos en qüestió. Les fonts consultades han afirmat que l’animal s’hauria posat a la venda, s’hauria ofert en sectors especialitzats de França. Se’n demanarien tres mil euros.

Comentaris

Trending