Un exresponsable de l'agència duanera Gallart mor en un accident de muntanya al Comapedrosa

Comentaris

Un exresponsable de l\'agència duanera Gallart mor en un accident de muntanya al Comapedrosa
Un exresponsable de l\'agència duanera Gallart mor en un accident de muntanya al Comapedrosa

Un exalt responsable de l’agència de Serveis Duaners Gallart, empresa situada a tocar la duana de la Farga de Moles, ha mort aquest dissabte arran d’un accident de muntanya que ha patit a la zona del Comapedrosa. Amadeu Rodríguez Gallart, de 47 anys i resident espanyol a Sant Julià de Lòria, hauria perdut l’equilibri en cedir una corda quan transitava entre la zona del Roc d’Entravessada i el cim del Comapedrosa. Aquest diumenge se li farà l'autòpsia per saber què li ha causat exactament la mort; probablement un fort cop al cap.

El sinistre ha succeït a quarts de dotze d'aquest migdia de dissabte. Les circumstàncies clares de l’accident s’hauran d’acabar d’aclarir. Les primeres dades indiquen que l’home hauria caigut per un precipici d'un centenar de metres mentre intentava ‘rapelejar’ una zona rocallosa. La corda amb què se subjectava hauria cedit. Les fonts consultades han explicat que Rodríguez Gallart estava acompanyat d’una dona no resident que ha estat testimoni, almenys en part, de l’accident. I que és qui ha donat l'alerta de l'accident.

Els equips de salvament que han intervingut en un operatiu que encara es manté obert perquè cal esbrinar la causa exacta del succeït no han pogut fer res per remuntar la víctima. No ha estat fàcil arribar fins on ha caigut l'home, que s'ha hagut d'anar a cercar a peu i traslladar-lo en un tram a força de braços. Un helicòpter hauria traslladat el difunt cap al centre hospitalari de Nostra Senyora de Meritxell poc després de les 2 de la tarda quan ja era difunt. 

Una vegada s'hagi practicat l'autòpsia al cadàver d'Amadeu Rodríguez, la previsió és que s'incineri el fèretre al Principat i les cendres siguin llavors traslladades cap a la Seu, on segons les fonts consultades viu el gros de la família del malaurat muntanyenc.

Comentaris

Trending