Un enginyer andorrà participa a la conferència del clima de Madrid representant Xile

Jordi Llovera presenta a la COP 25 una ponència sobre la implantació d'edificis de molt baix consum d'energia en països en desenvolupament

-
-
L’enginyer andorrà Jordi Llovera presenta aquest dijous a la COP 25 una ponència sobre la implantació d'edificis de molt baix consum d'energia en països en desenvolupament. Llovera forma part de la delegació xilena ja que fa formació a arquitectes i enginyers del pais andí en el disseny d’edificis de consum quasi nul d’energia.

La ponència va dirigida especialment a les delegacions llatinoamericanes, mostrant solucions d’edificis de baix consum aprofitant els recursos locals aconseguint fer-los econòmicament assequibles pels països en desenvolupament i per gent de baix poder adquisitiu. També el secretari d’Estat de Medi Ambient del Govern, Marc Rossell, farà dins del mateix marc una ponència explicant les experiències d’Andorra en la transició energètica.

Xile és el segon país de llatinoamèrica amb més contaminació a l’aire, desprès de Perú, segons l’informe World Air Quality 2018. El mateix informe col·loca 9 ciutats xilenes entre les 15 mes contaminades de sud-amèrica, entre les quals les 5 amb pitjor qualificació del continent. Dels 17,5 milions d’habitants del país, la meitat viuen en ciutats amb un nivell de contaminació superior a les recomanacions de la OMS.

Aquesta contaminació està lligada sobretot al fet que utilitzen llenya per escalfar-se a les ciutats produint una gran quantitat de cendres volants microscòpiques tòxiques per la salut. Aquesta font d’energia representa aproximadament el 25% del consum energètic nacional on, a més de produir desforestació en un lloc on el bosc no és abundant, provoca grans emissions de CO2. En aquest marc en el qual Llovera participa a implantar edificis que consumeixin molt poca energia per escalfar-se i evitar així aquesta contaminació.

Llovera va ser guardonat amb el primer premi Green Building Solutions Awards a la Conferència Mundial de Canvi Climàtic de Paris COP 21, un dels sis premis mundials que es varen donar, pels resultats obtinguts en la reforma de l’edifici Aconcagua d’Andorra la Vella, on va disminuir el consum d’energia un 84% i les emissions de CO2 un 96%.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending