Un dels fills de l’expresident de Pescanova deslliga els diners dipositats a Andbank de la fallida de la companyia

Pablo Fernández acudeix a un jutjat de Vigo per poder declarar per videoconferència davant la batlle Moreno, que investiga un presumpte blanqueig de capitals de familiars de Manuel Fernández de Sousa

Pablo Fernández, a la dreta, acompanyat del seu advocat en anar al jutjat de Vigo on s'ha fet la videoconferència.
Pablo Fernández, a la dreta, acompanyat del seu advocat en anar al jutjat de Vigo on s'ha fet la videoconferència.
Un dels fills de l’expresident de Pescanova, Pablo Fernández, ha declarat aquest matí per videoconferència des de Vigo davant la batlle Maria Àngels Moreno, que instrueix una causa per blanqueig de capitals contra la dona i dos dels fills de Manuel Fernández Sousa. Fernández, el fill, ha mirat de deslligar els diners que al seu dia van dipositar a la sucursal d’Andbank a Canillo amb la fallida fraudulenta de l’empresa conservera.

Pablo Fernández ha acudit acompanyat del seu advocat a la seu del jutjat d’instrucció número 4 de Vigo per poder declarar davant la instructora responsable d’una de les batllies especialitzades en delictes econòmics. La compareixença, a diferència de la que van fer la mare i un germà de Fernández, encausats com ell pel mateix afer, s’ha fet per videoconferència. Rosario Andrade i Ignacio Fernández es van desplaçar l’octubre passat fins al Principat per respondre davant Moreno del mateix que ha hagut de respondre Pablo Fernández avui.

Segons fonts coneixedores del contingut de la declaració, l’encausat compareixent ha centrat tot el seu argumentari en intentar fer veure que no té res a veure el diner dipositat Andbank, uns tres milions d’euros en conjunt, amb els moviments presumptament delictius que van portar Pescanova a la fallida i pels quals la Justícia espanyola ja està actuant. Pablo Fernández hauria assegurat que ni per la naturalesa dels diners dipositats a l’oficina bancària de Canillo ni pel tempo no hi ha cap vinculació

Segons les fonts consultades, els moviments bancaris fets pels familiars de Manuel Fernández de Sousa a Andbank, amb l’obertura de diversos comptes el 2009, s’haurien fet entre aquell any i el 2011 i principi del 2012, mentre que les operacions que presumptament haurien dut l’empresa conservera a la fallida haurien tingut lloc a partir de la segona meitat de l’esmentat 2012. Maria Àngels Moreno va obrir la causa contra els familiars de l’expresident de Pescanova en veure la situació de la companyia, la investigació oberta a Espanya i conèixer que hi havia dipòsits dineraris a Andorra.

Etiquetes

-

Relacionat

La fiscalia espanyola sol·licita embargar comptes a Andbank en el marc del ‘cas Pescanova’
La família de l\'expresident de Pescanova va enviar diners a Andbank per por a un \'corralito\' a Espanya

Relacionat

La família de l'expresident de Pescanova va enviar diners a Andbank per por a un 'corralito' a Espanya
El \'cas Pescanova\' manté congelats més de tres milions d\'euros a Andbank per blanqueig

Relacionat

El 'cas Pescanova' manté congelats més de tres milions d'euros a Andbank per blanqueig
Andorra investiga si l\'expresident de Pescanova té béns al país per embargar-los

Relacionat

Andorra investiga si l'expresident de Pescanova té béns al país per embargar-los

Comentaris

Trending