Andorra investiga si l'expresident de Pescanova té béns al país per embargar-los

Comentaris

Andorra investiga si l\'expresident de Pescanova té béns al país per embargar-los
Andorra investiga si l\'expresident de Pescanova té béns al país per embargar-los

La Batllia investiga si l’expresident de Pescanova té béns al Principat per procedir al seu embargament seguint la petició formulada per les autoritats judicials espanyoles. La batlle Maria Àngels Moreno Aguirre ha acceptat la comissió rogatòria internacional (CRI) emesa pel magistrat José de la Mata en relació a Manuel Fernández de Sousa. 

Moreno ha comunicat aquest dimarts un aute a totes les parts en què exposa la seva decisió d’acceptar la CRI espanyola. L’aute, segons que exposa la premsa gallega, afecta també la dona de l'empresari, Rosario Andrade Detrell, i als seus fills, Pablo i Ignacio. De la Mata havia remès aquesta comissió el mes de febrer per tal que Sousa respongui per la seva presumpta participació en la fallida de la multinacional. A través del seu advocat va declarar que el seu patrimoni constava únicament d'accions, dos cotxes de segona mà i un compte bancari amb uns 4.000 euros.

Andorra investigarà ara comptes bancaris, productes financers i "altres béns" a nom de Fernández de Sousa i la seva família per si ha dut a terme alguna gestió per ocultar el seu patrimoni. L'aute fa referència a l'obertura de dos comptes bancaris a Portugal per part d'Andrade Detrell "poc després d'iniciar-se la causa" a l'Audiència nacional espanyola. 

Per aquest motiu, l'esposa de Sousa va ser imputada per un presumpte delicte d'aixecament de béns o blanqueig de capitals. L'expresident de Pescanova està acusat de falsejament de comptes anuals, falsejament d'informació econòmica, estafa, falsedat en document mercantil, ús d'informació rellevant, impediment de les actuacions de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i aixecament de béns.

La comissió rogatòria a Andorra era el pas que De la Mata necessitava per posar fi a la fase d'instrucció del cas Pescanova, que es va iniciar fa ja més de tres anys amb la imputació de gran part de la cúpula de l’empresa pesquera.

Comentaris

Trending