Un ciclista resident pedala mil quilòmetres des de casa seva

Willie Smit, de l’equip Burgos BH, va estar 37 hores corrent amb la bicicleta estàtica que té a casa seva, a Soldeu, en un repte inspirat per Muhammad Ali

Smit pren un café sense baixar-se de la bicicleta.
Smit pren un café sense baixar-se de la bicicleta.

El ciclista resident Willie Smit s’ha sumat a les iniciatives per recaptar fons per la lluita contra el coronavirus. Com molts altres esportistes, ha transmès en directe via xarxes una sessió d’entrenament des de casa seva, en aquest cas a Soldeu. Ara bé, en el seu cas, no es pot dir que hagi estat curta. Al contrari, amb la seva bicicleta estàtica ha recorregut fins a mil quilòmetres.

Smit, de l’equip Burgos-BH, va proposar via xarxes el repte. El va retransmetre en directe via la plataforma Zwift, que simula recorreguts reals de forma virtual. I ho va aconseguir. Va passar més de 37 hores sobre la bicicleta -sense sortir de casa, quedi clar- i va cobrir els mil quilòmetres proposats. En línies generals, aquesta distància suposaria més de cinc etapes de qualsevol gran volta. Va cremar fins a 17.000 calories.  

Encara més impressionant és el desnivell acumulat al llarg d’aquesta ruta virtual. Fins a 8.150 metres de pujada. És a dir, gairebé tanta altura com qualsevol de les muntanyes més elevades de tot el planeta.

El repte té encara més mèrit si es té en compte des d’on va córrer el sud-africà. Ho va fer a la seva casa de Soldeu. A 2.000 metres d’altitud, fet que sempre suposa un esforç extra a nivell fisic. El ciclista ha volgut explicar al seu blog personal detalls de la iniciativa, com ara que es va inspirar en el mític boxejador Muhammad Ali o com ho va passar durant les 37 hores en què va estar pedalant.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending