Un brot de sarna afecta quatre joves d’un club esportiu

El Govern ha informat que tots ells estan sent tractats i que també s’han aplicat mesures preventives a qui hi pugui haver tingut contacte

Recreació dels àcars causants de sarna.
Recreació dels àcars causants de sarna.

El Govern ha informat aquest dimecres de la detecció d’un brot de sarna al país. En concret, aquest hauria afectat quatre joves, dos d'ells menors, jovesi s’hauria centrat en una entitat esportiva que no s’ha volgut revelar. Des de l’executiu s’ha assegurat que s’han activat els protocols previstos per aquestes situacions que inclouen, a més dels tractaments necessaris per als infants, actuacions preventives en les persones que han pogut tenir contacte amb ells.

La sarna és provocada per un àcar que infecta la capa més superficial de la pell, fet que provoca erupcions, irritació i molta picor. Es transmet molt fàcilment d’una persona a l’altra pel contacte de la pell, tot i que també per l’ús compartit de roba, com ara tovalloles. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que, a vegades, poden passar setmanes “i fins i tot mesos” a sortir després del contacte que l’ha provocat.

Per les indagacions realitzades fins ara, tot apunta que el brot va començar al juliol. S’ha localitzat el lloc on es van produir els primers contagis, que seria el vestuari utilitzat per l’entitat esportiva a la qual pertanyen tots els joves afectats. Aquests ja han estat atesos i se’ls ha aplicat un tractament que sol ser ràpid –normalment amb cremes cutànies tot i que a vegades també es recepten algunes pastilles especials per a l’eliminació dels àcars- . Benazet ha apuntat, però, que els símptomes –especialment la picor- poden allargar-se durant uns dies. “El brot està controlat”, ha afirmat.

A banda del tractament directe als infants afectats, el Govern també ha pres “les mesures adequades de prevenció” sobre les persones que poden haver tingut contacte, sobretot a les famílies. “Es mira si tenen símptomes i, sobretot, se’ls aplica la crema preventiva”, ha apuntat.

El ministre ha explicat que no és fàcil determinar l’origen del brot, circumstància complicada sobretot pel fet de ser una malaltia de contagi via contacte . “El servei de prevenció està indagant i ha iniciat els protocols establerts per la sarna”, ha apuntat. Sí que ha indicat, però, que aquests cas no tindrien res a veure amb els que van ser detectats ara fa uns mesos al centre penitenciari de la Comella.

Etiquetes

Comentaris

Trending