Un àpat calent i dos entrepans: el règim de qualsevol detingut per a Gil i Torrentallé

Comentaris

Un àpat calent i dos entrepans: el règim de qualsevol detingut per a Gil i Torrentallé
Un àpat calent i dos entrepans: el règim de qualsevol detingut per a Gil i Torrentallé

Els dos excònsols de Sant Julià, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, i òbviament també l’interventor comunal, Josep Maria ‘Txema’ Altimir, han hagut d’afrontar el règim ordinari de qualsevol detingut. Més enllà de si la mesura és proporcionada o no, que aquest és un altre debat i, en somort, prou s’està fent, els tres detinguts arran de l’escàndol de les targetes de crèdit o ‘targetes black’, estan vivint com poden les hores que fa que dura l’arrest. Torrentallé, almenys les primeres hores, es va mostrar molt sencer. Fins i tot inicialment s’havia plantejat no declarar davant la policia. Gil estaria molt més afectada. I gaudeixen, com qualsevol altre detingut, d’un menú calent i dos àpats més en format d’entrepà.

Des que es van practicar les detencions, els tres arrestats no han pogut entrar en contacte en cap moment. Això no treu que en algun moment concret, puntual, ja sia davant agents de la policia o, posteriorment, per ordre de la batlle que instruirà el cas (en principi Maria Àngels Moreno), no hi pugui haver algun tipus d’acarament. De moment no seria el cas. La primera nit a les cel·les del despatx central de policia l’han passat els arrestats dormint més aviat poc, segons diverses fonts, que han confirmat que s’ha seguit estrictament el règim previst per a qualsevol detingut. Garantint, és clar també, tots els seus drets. 

Un cafè i unes ‘biscottes’ hauria estat l’oferiment per a l’esmorzar d’aquest divendres. Tot dins l’ordinarietat de quelcom que, almenys al Principat i fins ara, no té res d’usual: que uns polítics, o com a mínim unes persones per actuacions dutes a terme en el marc de l’activitat política, acabin detinguts acusats de malversació de fons i falsedat documental. Aquest darrer delicte presumptament s’hauria remarcat principalment en el cas de Montserrat Gil. 

La policia continua treballant en l’anàlisi i comparativa de tiquets i factures. Durant els divuit mesos que fa que va esclatar l’escàndol de les targetes a partir de l’informe del Tribunal de Comptes, els experts en delictes econòmics de la policia, per ordre de la fiscalia, només havien fet tasca de despatx. D’anàlisi de l’informe de l’ens fiscalitzador i la documentació que ell tenia. 

Aquests dos darrers dies s’ha començat a contactar amb empreses o establiments dels quals se sospita que potser haurien participat o col·laborat en la confecció de justificants, de comprovants que no s’ajustarien a la realitat, o no serien veraços. Si es confirma aquesta circumstància, l’empresari o persona que hagi expedit el document també podria ser acusat del mateix delicte del qual s’acusi els polítics que hagin aportat la informació corresponent.

Comentaris

Trending