Un 85% dels professors del Lycée Comte de Foix segueixen la vaga general de França

La mobilització es fa contra la reforma de les pensions, que segons els convocants pot perjudicar de forma molt important els treballadors

-
-
Un 85% dels professors del Lycée Comte de Foix segueixen la vaga general convocada aquest dijous a França contra la reforma de la pensions. La dada ha estat facilitada per director del centre, Daniel Raynal, mentre que fonts del cos de docents han destacat que és la mobilització més gran d'aquest col·lectiu a Andorra. A França l'aturada afecta també els transports, la sanitat i les institucions.

Al Lycée Comte de Foix hi ha 150 professors per bé que no tots són funcionaris francesos, ja que n'hi ha que formen part del Ministeri d'Educació com els de català i els d'institucions andorranes. El director del Lycée, Daniel Raynal ha explicat que "s'han pogut fer poques classes amb normalitat ja que un seguiment tan alt d'una vaga no és habitual en un establiment del sistema educatiu francès a Andorra".

Fonts dels professors en vaga han explicat que amb la reforma de les pensions poden arribar a perdre fins el 40% de la pensió si no cotitzen tots els anys que cal. La quantitat d'anys a cotitzar ha anat pujant de manera progressiva fins arribar als 43.

 

 

Comentaris

Trending