Ultimen un reglament policial que suposarà un complement salarial d’entre 50 i 175 euros

El projecte per regular les especialitats està molt avançat, i malgrat que s’han seguit uns criteris molt similars als dels bombers, les compensacions econòmiques queden lluny

-
-
El projecte de reglament d’especialitats per al cos de policia està molt avançat. De fet, ben aviat es podria aprovar. Suposarà un nou complement salarial -o més d’un en funció de l’especialitat que tingui cada funcionari- d’entre 50 i 175 euros el mes. Segons diverses fonts, s’ha volgut reconèixer el treball del màxim de gent. Així, el plus que suposarà el reglament d’especialitats tindrà repercussió en una part molt important de la plantilla. Però no pas amb tota.

El text que s’està acabant d’ultimar ja hauria estat almenys consultats amb diferents organismes laborals del cos de policia, des de la direcció als sindicats passant pel consell de la policia o agents d’àrees concretes que no estan afiliats a cap organisme sindical, per exemple. Per elaborar el reglament, segons les fonts consultades, s’haurien usat els mateixos criteris que al seu dia es van emprar per redactar el reglament equivalent del cos de salvament i extinció d’incendis, els bombers.

No obstant això, i malgrat que algunes especialitats poden ser comparables i fins i tot gairebé iguals, les retribucions que es fixen serien notablement més baixes per als policies que per als bombers. Així, per exemple, mentre els experts en explosius de la policia seran els que percebran la quantitat més alta fixada en la graella, els 175 euros, els especialistes en la mateixa matèria en el cos de bombers en perceben al tomb de 300. També és clar que els complements que s’abonaran als funcionaris de policia del Principat són inferiors als de cossos de països veïns.

Les fonts consultades han reconegut que hi ha cert mal ambient, sobretot entre aquells funcionaris als quals no els pertocarà cap complement per molt que s’hagi mirat de generalitzar el reconeixement de les tasques -per exemple, també es reconeix l’activitat de suport als especialistes ‘de veritat’- o entre aquells altres que esperaven unes remuneracions més elevades. Més enllà d’això, per exemple, als comandaments se’ls reconeix un complement de 125 euros justament pel fet d’ostentar dita responsabilitat.

Comentaris

Trending