Ucraïna s’endú en helicòpter un perillós lladre que feia dos anys i mig que era a la Comella

Condemnat juntament amb dos companys per robar dins de vehicles al Principat, les autoritats del seu país el reclamaven com a integrant d’una organització dedicada a ‘cops milionaris’

-
-
Enmig d’un fort dispositiu de seguretat, agents del grup d’intervenció de la policia han traslladat aquest dilluns fins a l’heliport privat de la Massana un home ucraïnès ingressat al centre penitenciari des de principi d’agost del 2016 detingut per haver robat en diferents vehicles. L’home estava reclamat per les autoritats judicials ucraïneses com a integrant d’una organització altament qualificada i dedicada a cometre ‘cops milionaris’. El lladre va volar en helicòpter fins a l’aeroport de Barcelona i des d’allí fins a Kíev en avió.

L’operació es va dur a terme enmig de molta discreció més enllà de les mesures de seguretat. Ucraïna considera el pres com a molt perillós i des de fa mesos les autoritats d’aquell país han mostrat molt interès en poder disposar de l’empresonat al Principat. Segons diverses fonts, l’arrestat és una peça clau per poder desmantellar una experta banda especialista en delictes contra el patrimoni molt concrets i que comporten l’assoliment d’importants quantitats de diners. L’operatiu de trasllat es va iniciar vers les 8 del matí d’aquest dilluns. Furgons camuflats s’haurien encarregat de dur el pres a la Massana.

Juntament amb els membres del GIPA, també haurien participat en l’operació integrants del grup de cooperació internacional de la policia andorrana i, com a mínim, dos policies ucraïnesos que es van encarregar de custodiar l’home fins a Kíev. Haurien estat les autoritats ucraïneses les que haurien sol·licitat evitar al màxim els trasllats per carretera i, alhora, s’haurien fet càrrec del cost de l’helicòpter. Temien que es muntés alguna acció o per facilitar la fuga del pres o per liquidar-lo i evitar que pugui fer qualsevol delació.

Dins de l’organització de la qual formaria part, a l’home se’l considera un expert en electrònica. De fet, al Principat se’l va enganxar, juntament amb dos companys, quan es dedicaven a escannejar les freqüències dels comandaments d’obertura dels vehicles. Les xuclaven i després, una vegada els propietaris dels cotxes se n’havien allunyat, els obrien i robaven el que hi havia a l’interior. Entre el juliol i l’agost del 2016 hi va haver diverses denúncies per sostracció de mercaderia de l’interior d’automòbils sense que aparentment s’hagués forçat cap porta.


Aparell que la policia va comissar als detinguts el 6 d'agost del 2016 i amb el qual escannejaven les freqüències dels comandaments dels cotxes. | POLICIA

I realment no s’havia forçat i per aquest motiu va costar molt més de parar compte, primer, sobre el sistema emprat i, després, de poder detenir els autors dels furts, que el 2017 van ser condemnats de manera ferma. L’home que aquest dilluns ha estat entregat a les autoritats ucraïneses va ser sentenciat a tres anys de presó. Els seus dos acompanyants, van ser condemnats a dos anys i mig i a dos anys, respectivament, i ja fa dies que van ser alliberats després de complir les penes respectives. En aquests dos casos no hi havia cap reclamació internacional efectuada.

Però sí que hi era en el cas del tercer, que durant molt temps va mostrar el convenciment que el seu país no faria efectiva la petició d’extradició. De fet, temia caure en mans de les autoritats ucraïneses. Les fonts consultades han assegurat que l’home es juga molts anys de presó pels delictes comesos a Ucraïna, i que no han volgut especificar perquè encara s’investiguen i no es vol alertar altres membres de la banda que esperen desarticular a partir de les confessions que aconsegueixin arrencar al detingut que s’han endut d’Andorra.

Relacionat

Empresonats els tres detinguts per l'onada de robatoris a l'interior de vehicles
Tres detinguts per una onada de robatoris a cotxes que es va intensificar el juliol

Relacionat

Tres detinguts per una onada de robatoris a cotxes que es va intensificar el juliol

Comentaris

Trending