Tres detinguts per una onada de robatoris a cotxes que es va intensificar el juliol

Comentaris

Tres detinguts per una onada de robatoris a cotxes que es va intensificar el juliol
Tres detinguts per una onada de robatoris a cotxes que es va intensificar el juliol

La policia ha detingut aquest dissabte tres persones de nacionalitat ucraïnesa acusats de ser els responsables d’una onada de robatoris que hi ha hagut de forma intermitent des de fa mesos a l’interior de vehicles d’un cert nivell i que s'havia intensificat especialment des del mes de juliol. Els responsables de l’àrea de policia criminal especialitzats en delictes contra el patrimoni feia dies que estaven treballant per intentar aturar els episodis de furts a cotxes, segons que han indicat les fonts. Els principals afectats eren turistes.

Els arrestos, segons que confirma la policia en un comunicat emès aquest dilluns, es van produir poc després de 2/4 d'11 del matí al Pas de la Casa. Els detinguts, ucraïnesos, tenen, respectivament, 51, 37 i 27 anys. I ja tindrien antecedents per qüestions similars. L'operació que va culminar amb les detencions va ser molt meticulosa des que va ser detectada la presència el matí de dissabte dels sospitosos al poble encampadà. Cadascun dels tres tenia un rol molt ben definit en la banda.

El dossier policial s'ha completat aquest dilluns i no hi ha dubte que els detinguts formarien part del grup de persones -no s’ha concretat si hi podria haver més implicats però el grup es dona per desarticulat- que haurien protagonitzat els robatoris. I usaven un sistema prou sofisticat, fet que explicaria que els lladres no es fixaven en qualsevol cotxe. Havien de sospitar que en el seu interior hi podia haver elements de cert interès per a ells. I no provocaven cap dany material. 

Segons les fonts consultades, en alguns dels casos se centraven en cotxes de turistes i el seu objectiu eren les compres que haguessin pogut fer al Principat. Per tant, en molts ocasions no era tant el valor del furtat com la imatge d’inseguretat que es podia transmetre. D’aquí el valor, més si cal, de poder detenir els delinqüents. Dissabte es van recuperar nombrosos productes: càmeres, telèfons, ordinadors portàtils, tabac, diners... En gran mesura es va retornar als seus propietaris.

Quant al mecanisme que empraven, les fonts consultades han explicat que usaven comandaments d’inhibidors d’alarmes que combinaven amb còpies de freqüències d’obertura -que escannejaven degudament- per poder obrir els vehicles que eren el seu objectiu. No es descarta, però, que en alguns casos haguessin aprofitat el descuit dels propietaris dels automòbils per, no havent-los tancat degudament, anar just al darrere i fer-los-hi una ‘inspecció’.

Les fonts consultades han assegurat que als detinguts se’ls hauria trobat elements (que no s’han concretat) que els incriminen amb els fets denunciats per alguns propietaris els darrers temps. Els primers actes delictius que es pot relacionar amb els detinguts, almenys aparentment, s’haurien de remuntar a principi d’any.

Les accions delictives han anat apareixent i desapareixent. I aquest fet ha desconcertat els investigadors, per a qui els lladres tampoc no seguien un ‘modus operandi’ rigorós ni pel lloc d’actuació ni pel tipus d’objectiu cercat, tot i que els cotxes de turistes eren els més habitualment perjudicats.

Comentaris

Trending