Empresonats els tres detinguts per l'onada de robatoris a l'interior de vehicles

Comentaris

La batlle de guàrdia ha enviat a la presó els tres homes de nacionalitat ucraïnesa detinguts dissabte al matí al Pas de la Casa acusats de ser els responsables d’una onada de robatoris que han afectat desenes de vehicles, especialment de turismes. Els tres homes estan acusats d’un delicte continuat contra el patrimoni amb l’agreujant de fer-ho conformant una associació il·lícita.

La unitat d’investigació criminal general feia temps que anava rere el cas. Que hi havia indagacions en curs. Feia mesos que la policia tenia la mosca rere l’orella. De robatoris en automòbils -s’obrien els cotxes i els lladres s’enduien tots aquells productes que trobaven a dins d’un cert valor- n’hi havia de forma esporàdica des principi d’any. Però les denúncies van augmentar de forma molt significativa des del juliol. Cotxes estrangers eren els més afectats per l’onada.

El treball policial va tenir recompensa dissabte quan agents del cos van veure uns sospitosos que van acabar encaixant amb els autors dels robatoris a partir d’un sistema prou sofisticat, ja que usaven un comandament inhibidor d’alarmes per escanejar freqüències dels comandaments d’obertura i tancament dels cotxes. Se’ls va fer el seguiment oportú al Pas de la Casa i se’ls va acabar detenint. I recuperant tant la mercaderia que ja havien furtat aquella jornada (aparells electrònics com càmeres de fotografia, ordinadors… alguna bicicleta, diners) i també van ‘enxampar-los’ el dispositiu que utilitzaven per copiar les freqüències.

La policia va esgotar el termini màxim de detenció provisional abans de passar-los a disposició judicial. El cos de l’ordre sabia que estava davant d’una investigació prou complexa i no volia que se’ls escapés cap detall. Els tres detinguts es van negar a declarar en seu policial, segons les fonts consultades. Finalment, van passar a mans de la batlle de guàrdia durant la jornada d’ahir i, segons fonts consultades, a darrera hora de la nit de dilluns van acabar ingressant al centre penitenciari de la Comella.

Els tres homes tenen 51, 37 i 27 anys respectivament. I van arribar al Principat amb un vehicle amb plaques espanyoles, segons han explicat les fonts consultades, que han ressaltat la importància de les detencions pel clima d’inseguretat que estaven generant. En principi, no actuaven amb un ‘modus operandi’ lògic, ja que no seguien cap paràmetre clar ni en els dies que actuaven ni en els llocs on delinquien. Era clar, però, que el seu interès eren cotxes forans preveient que era més fàcil que en el seu interior hi hagués objectes de valor.

De fet, a alguns dels seus objectius els feien seguiments. Els tres homes tenien rols molt ben definits segons que va quedar clar durant les vigilàncies que se’ls va fer dissabte al Pas una vegada detectada la seva presència. En alguns casos, els lladres s’estaven a veure què feien els turistes i miraven quan deixaven les compres per tot seguit obrir els vehicles i recuperar el material. De danys als vehicles no en van fer mai. Ni panys forçats ni vidres trencats ni res de res. 

Malgrat que es dóna per desarticulat el grup, no seria d’estranyar, segons les fonts, que formessin part d’una banda més gran que estigués especialitzada en aquest tipus d’activitats delictives que actués més enllà del Principat. De fet, algunes fonts han assegurat que com a mínim algun dels detinguts tenien antecedents per fets similars.

Comentaris

Trending