Ubach reconeix que Exteriors té recursos insuficients pel volum de feina que assumeix

La ministra compareix a la comissió legislativa per presentar l'informe del seu ministeri de l'any 2018

Les directores Gemma Cano i Cristina Mota,  la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, el president de la comissió, Pere López, la vicepresidenta, Berna Coma i la secretària, Arantxa Rodríguez
Les directores Gemma Cano i Cristina Mota, la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, el president de la comissió, Pere López, la vicepresidenta, Berna Coma i la secretària, Arantxa Rodríguez
La ministra d'Exteriors, Maria Ubach ha reconegut que els recursos que té el seu ministeri són insuficients per fer front al volum de feina que tenen. Ubach ha comparegut aquest dimarts a la comissió legislativa de Política Exterior del Consell General i ha presentat l'informe anual d'Acció Exterior de l' any 2018 ja que en té l'obligació a partir de la nova llei que es va aprovar el mes de febrer.
 

La ministra d'Exteriors ha explicat que s'ha convocat l'edicte per cobrir quatre places de funcionari com a tercer secretari del cos especial de la carrera diplomàtica i que aviat també sortirà una plaça al departament jurídic. El pressupost del ministeri que està al voltant dels set milions d'euros no variarà gairé l'any vinent.

El fet de comptar amb pocs recursos suposa, segons Ubach, que "el personal dugui a terme un gran esforç. Hi ha una dedicació més forta i treballen més del compte. La xifra sembla molt elevada però no són suficients en relació a la feina que se’ns encomana". El ministeri està format per 73 persones, incloent ambaixadors, funcionaris, treballadors públics de caràcter indefinit, interins, personal de relació especial i treballadors en règim de contractació local.

Ubach també ha detallat que Andorra compta amb 8 missions diplomàtiques i que hi ha 97 ambaixadors acreditats al país, dels quals només dos són residents, els de França i Espanya. Durant l'any passat es van establir relacions diplomàtiques amb 4 països i s'està negociant amb Bèlgica i els Països Baixos un conveni per evitar la doble imposició i s'han iniciat les converses amb Àustria i Alemanya.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending