Els turistes rebuts durant els cinc primers mesos de l’any superen les xifres prèvies a la pandèmia

Els 1,37 milions de persones que han pernoctat com a mínim una nit al país suposen un 3,78% més que les dades del mateix període del 2019, durant el qual, però, la xifra d’excursionistes va ser superior a l’actual

Turistes fotografiant-se a la zona del 'The Cloud'.
Turistes fotografiant-se a la zona del 'The Cloud'. ALTAVEU

La recuperació de la normalitat després dels pitjors estadis de la pandèmia es nota en l’arribada de visitants. Les dades globals són, lògicament, millors que les dels dos darrers anys, però encara queden per sota de les registrades el 2019, abans de l’esclat de la crisi del coronavirus. Entre gener i maig, encara es manté una davallada del 8,8% en comparació al mateix període d’aquell exercici. Ara bé, el cantó positiu es troba en aquelles persones que pernocten al país: els turistes ja superen els de fa tres exercicis.

Així es constata analitzant les dades que ha facilitat aquest dilluns el departament d’Estadística. Al maig, van venir al país 449.000 visitants, dels quals 137.472 van pernoctar com a mínim una nit -és a dir, són considerats turistes-. La resta, 311.320 van arribar i van marxar el mateix dia. Per tant, són excursionistes.

Les xifres representen una considerable millora en comparació al maig del 2021, un mes on els moviments turístics es començaven tot just a despertar després de les restriccions de mobilitat de l’hivern per frenar la pandèmia, tant a Catalunya com a França. L’increment, pel que fa als visitants, és del 43,5% (312.657 registrats fa un any), encara més fort en el cas dels turistes (+77,4%) i més moderat pel que fa als excursionistes (32,4%).

Ara bé, per saber realment si l’activitat turística al país, malgrat la temporada d’hivern positiva que s’ha viscut aquest any, s’ha recuperat totalment, cal remuntar-se a les xifres del 2019, l’any previ a l’esclat de l’emergència sanitària. Llavors, entre gener i maig, van arribar al país 3,16 milions de visitants, dels quals 1,32 turistes i 1,84 excursionistes.

En canvi, al llarg del 2022, les dades encara són inferiors. Globalment, s’ha registrat l’entrada de 2,88 persones. És a dir, un 8,8% menys. En canvi, la bona notícia es troba en l’estadística de turistes. Els visitants que, com a mínim, han dormit una nit al país ja són enguany 1,37 milions. I això representa un 3,78% més que el mateix període del 2019. En canvi, el que queda per sota són els excursionistes: 1,51 milions en comparació als 1,84 de tres anys enrere. Això representa un 18% menys.

Analitzant el motiu de venir al país, durant el maig queda clar que hi ha un especialment clau: les compres. Ho declaren el 64% dels enquestats, mentre que, en segon lloc, se situen aquells que busquen la natura. En tercer lloc, amb un 6%, se situen aquells que venen a veure familiars o amics. La pernoctació mitjana es va situar en els dos dies.

Comentaris

Trending