Torres assisteix a l’assemblea de l’OMT que acorda suspendre Rússia com a membre

Andorra vota a favor de l'exclusió en una sessió extraordinària de l'organització mundial de turisme

El ministre de Turisme, Jordi Torres, i la ministra Secretària Executiva de Turisme del Paraguai, Sofia Montiel de Afara.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, i la ministra Secretària Executiva de Turisme del Paraguai, Sofia Montiel de Afara. sfga

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, participa aquesta setmana en la primera Sessió Extraordinària de l’Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que se celebra a Madrid. L’organisme internacional ha decidit, per 40 vots a favor, 11 en contra i 40 abstencions, suspendre la Federació de Rússia com a membre.

En el projecte de resolució d’aquesta decisió s’exposa que les accions militars a Ucraïna són contràries als principis de la Carta de les Nacions Unides, als Estatuts de l’OMT i als valors generals del turisme com a pilar per a la pau i la solidaritat. En aquest sentit, en els Estatuts es preveu la possibilitat de suspendre la membresia d’un Estat en el cas que l’Assemblea adverteixi que aquest persisteix en una política contrària a l’objectiu fonamental de l’Organització.

Així, i en coherència amb la posició adoptada en altres organismes internacionals –i en particular amb la resolució en què es va acordar suspendre la Federació Russa del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides–, Andorra ha votat a favor d’aquesta suspensió. El ministre Torres ha estat acompanyat durant la seva estada a Madrid pel director de Turisme, Sergi Nadal, i l’agregat de Turisme i Comerç de l’ambaixada d’Andorra a Madrid, Jesús Ramírez.

MEMORÀNDUM D'ENTESA AMB EL PARAGUAI

Aprofitant la seva estada a Madrid, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la ministra Secretària Executiva de Turisme de la República de Paraguai, Sofia Montiel de Afara, han signat aquest dimecres un memoràndum d’entesa en matèria per impulsar les relacions bilaterals en l’àmbit turístic entre ambdós països.

D’aquesta manera, els dos mandataris han acordat establir intercanvis d’experiències i d’informació en aspectes com les lleis i els reglaments, la innovació, el material de referència de promoció i la publicitat, entre altres. Així mateix, es vol treballar per promoure la capacitació i la formació en el sector turístic i fomentar el desenvolupament del turisme sostenible.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending