Satisfacció de les estacions pel protocol sanitari per a esquiar

També s’ha rebut de forma molt positiva el nou projecte de llei que ha entrat a tràmit de manera urgent i que redefineix el concepte de les activitats que es porten a terme

Un esquiador a Grau Roig.
Un esquiador a Grau Roig. GRANDVALIRA

Després de la reunió portada a terme divendres entre els ministeris de Salut i Turisme amb el sector de l’esquí, les estacions es mostren satisfetes amb el protocol sanitari que s’ha proposat des de Govern. Almenys, així ho ha traslladat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que ha indicat que també s’ha rebut de forma positiva la proposta de llei que redefineix el concepte d’estació de muntanya, i que també inclou un règim sancionador.

“El més important és tenir clar com hem d’actuar respecte a la situació d’Andorra i els voltants”, ha apuntat Camp, que ha explicat que les estacions estan satisfetes, sobretot, amb la mesura de no portar mascareta per esquiar. “Sembla que la tendència del coronavirus està a la baixa i si podem alleugerir el protocol, millor que millor”, ha puntualitzat. Així, des del les estacions s’ha rebut de forma molt positiva la proposta rebuda per part del Govern, que implica un esquí quasi com el d’abans, sense mascareta i amb aforament a les pistes del 100%. Això sí, sempre amb molta cautela i amb protecció als espais tancats, com puguin ser els telecabines, “esperem que així no hi hagi cap rebrot”.

D’altra banda, Camp també ha assegurat que les estacions tenen un retorn molt positiu de la proposta de llei entrada a tràmit de manera urgent divendres passat, “és una llei que el sector de la neu reclamava ja feia temps”, i que redefineix el concepte cap a una estació de muntanya. Així, s’encabeixen les activitats que es fan fora de la temporada d’esquí, “i ens permetrà donar cobertura legal” a aquestes propostes que es fan des de les pistes i que, fins ara, no estaven regulades.

Jordi Gallardo a la compareixença d'avui.

Relacionat

Entra a tràmit una nova llei per a regular les activitats a les estacions de muntanya

Acord entre Ensisa i EMAP, per a finals d’any

Camp també ha assegurat que es continua treballant i “negociant” perquè l’acord estigui tancat “abans de finals d’any”, i que inclou el comú de la Massana, el de Canillo, Crèdit Andorrà i petits accionistes. “Va cap a bon port perquè ja es va fer un preacord amb una base molt sòlida, que incloïa tot el que calia per assentar el pacte d’accionistes”, ha afirmat el cònsol. D’altra banda, encara no s’ha rebut cap input per part de Saetde, l’altre soci de Grandvalira i amb qui s’hauria de parlar per aclarir les activitats que es portaran a terme. “De moment, ens centrem en la feina, i esperem a finals d’any tenir la societat creada i integrar els equips”, ha afirmat Camp.

Comentaris

Trending