Reunió per potenciar el turisme a la zona dels Pirineus

Jordi Torres s’ha trobat amb John Palacin, president de l’Agence des Pyrénées i amb qui s’ha parlat de donar una empenta a la promoció de la regió

Jordi Torres amb John Palacin a la reunió.
Jordi Torres amb John Palacin a la reunió.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, s’ha reunit aquest divendres a Tolosa amb John Palacin, conseller regional d’Occitània i president de l’Agence des Pyrénées. Aquesta agència és un organisme de nova creació conformat pels diferents departaments i regions francesos dels Pirineus i que té, entre altres objectius, la promoció turística de la zona.

Així, la reunió entre Torres i Palacin s’ha fet en el marc de col·laborar per trobar sinergies a l’hora de potenciar la zona dels Pirineus com a destinació turística. En aquest sentit, s’ha parlat d’impulsar esdeveniments o desenvolupar productes de manera conjunta en àmbits com el ciclisme, el senderisme o la gastronomia.

D’aquesta manera, la voluntat és fomentar la implicació de tots els actors per treballar en la transició del turisme de muntanya, tenint en compte aspectes com ara la protecció preservació del medi ambient, els recursos naturals i l’adaptació al canvi climàtic, entre altres. I més tenint en compte que els possibles acords que en sorgeixin podrien beneficiar-se del fons del projecte POCTEFA.

Finalment, Torres i Palacin han acordat realitzar diferents reunions temàtiques per tractar col·laboracions especifiques; una d’elles se centrarà en impulsar l’accés dels Pirineus mitjançant el tren de nit que uneix L’Hospitalet-près-l’Andorre amb París.

Etiquetes

Comentaris

Trending