Preocupació en el sector de l’allotjament turístic per la “indefinició” dels protocols hivernals

Molts dels agents econòmics del país donen pràcticament per perdut el pont de la Puríssima per les restriccions en els països veïns i centren els seus esforços en el Nadal

Un hotel del país.
Un hotel del país. Toni Solanelles

Els allotjadors turístics del país estan “preocupats” pel que consideren una manca de definició dels protocols sobre la Covid que s’han d’aplicar aquest hivern a Andorra. Com a mínim la Unió Hotelera (UH) i l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics han fet arribar una comunicació escrita al ministeri de Turisme reclamant que es donin instruccions clares sobre com actuar. “Estem a menys d’un mes del pont de la Puríssima i encara no hi ha un procediment clar”, han remarcat les fonts consultades.

Certament, hi ha diversos operadors turístics i agents econòmics del Principat que donen pràcticament per perdut el pont de la Puríssima a causa de les restriccions imposades en els països veïns, que no creuen que s’aixequin, en el millor dels casos, abans de mitjan desembre. Per tant, hi ha diversos professionals del món turístic del país que estan centrant tots els esforços per poder desplegar tota l’oferta durant el Nadal i el mes de gener per mirar de salvar la temporada.

Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquest divendres.

Relacionat

Els allotjaments turístics s’hauran d’encarregar del control dels tests en origen dels seus clients

Això no treu, però, que tant la principal patronal hotelera -Autèntics Hotels no ha signat la comunicació enviada al departament liderat per Verònica Canals en entendre que hi ha moltes de les decisions que cal que adopti el Govern que no depenen estrictament de l’administració andorrana i, per tant, no volen posar més pressió- com el col·lectiu que lloga apartaments d’ús turístic reclamin al Govern que estableixi exactament quines són les exigències que s’han de fer als clients.

La Unió Hotelera i l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic han enviat una comunicació al ministeri de Turisme reclamant directrius clares respecte la Covid davant la propera temporada

Amb comptagotes, ara Canals, després el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, van donant pistes de per on poden anar les coses, però sense acabar de llistar tots els requisits. A la manca de definició de l’administració s’hi afegeix, lamenten les fonts, la disparitat de criteris que hi ha en sectors als quals estan tan íntimament lligats els hotels o els apartaments turístics com les estacions d’esquí.

En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que Saetde, la societat que explota les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig, té la ferma voluntat d’establir un forfet que només podrà ser adquirit per aquells usuaris que se sotmetin a una prova ràpida de detecció del virus i donin negatiu. Els hotelers i els allotjadors turístics volen saber si aquest escenari és factible per tal de traslladar-lo als seus clients o col·laboradors empresarials.

Comentaris (5)

Trending