El ‘pont de la diada catalana’ salva l’ocupació de la segona setmana de setembre

Els hotelers ja preveuen que fins l’arribada de la temporada de neu, l’afluència de visitants entre setmana sigui més aviat baixa o molt baixa

Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella.
Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella. Altaveu

El pont a Catalunya per la celebració de l’11 de Setembre va fer que l’ocupació hotelera de la segona setmana del mes arribés a un notable 60%, una xifra prou bona tractant-se del mes que és, on l’afluència de visitants al Principat ja comença anar a la baixa. De fet, la Unió Hotelera (UHA) espera que a partir d’ara l’ocupació, entre setmana, sigui fluixa o fins i tot molt fluixa.

El darrer cap de setmana, doncs, ha estat un baló d’oxigen al final de l’estiu, amb ocupacions que han arribat al 66% a la Massana, el 65% o poc més a Escaldes i a Encamp o el 62% al Pas de la Casa. Per sota queden Andorra la Vella (58%), Ordino (57%), Canillo (53%) i especialment Sant Julià (37%). Les ocupacions són amb el 80% dels establiments afiliats a la UHA oberts. Vuit de cada deu persones la darrera setmana es van allotjar en algun dels dispositius operatius de la patronal hotelera procedien de l’Estat espanyol. Només el 14,29% dels turistes eren originaris de França.

L’ocupació de la darrera setmana ha estat al voltant del 60%, com s’ha dit. Aquest 60% ha estat gràcies al molt bon pont de l’11 de setembre, amb ocupacions durant el cap de setmana superiors al 90%. “Els primers dies de la setmana l’ocupació era realment baixa com ja ens esperàvem”, han remarcat des de la UHA, que hi han afegit que “un cop acabades les vacances i en marxa la tornada a les escoles, podem assegurar com ja va ser així la passada setmana que entre setmana l’ocupació es preveu realment molt baixa, perquè la tardor sol ser uns mesos on el turista inter-setmanal és de grups, i precisament aquest turista és el que no tindrem aquesta tardor”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending