L’ocupació hotelera baixa a xifres “normals” per a l’època de l’any

La mitjana de la setmana de 17 al 23 d’octubre, després del pont de la festa nacional a Espanya, que va suposar un repunt, s’ha situat en un 44,12%

Rètol d'un hotel del país.
Rètol d'un hotel del país.

El mes d’octubre, pel que fa a l’ocupació hotelera, s’ha mantingut relativament estable. La darrera setmana, del dia 17 fins al 23, la mitjana ha estat de 44,14%. Suposa una davallada respecte als dies anteriors, on va haver-hi el pont de la festa nacional a Espanya. Per tant, la dada és “normal” per a l’època de l’any.

Segons ha indicat la Unió Hotelera (UHA), l’ocupació de la setmana del 17 al 23 d’octubre ha estat del 44,14%. És una xifra molt similar a les anteriors, que han variat entre el 42,4% o el 44,21%. El director de l’UHA, Jordi Pujol, assenyala que és una mitja “més normal per a aquesta època de l’any”. L’anterior setmana, del 10 al 16 d’octubre, es va tenir un lleuger augment, fins al 50,94%, a causa de la festa del dia 12, que va atreure turistes al país. Passat aquest pont, és normal que baixi el nombre de visitants.

De cara a les pròximes setmanes, la UHA ha preparat les previsions. Sobretot, pel pont de Tot Sants, que tindrà lloc del 29 al 31 d’octubre. S’espera un nombre de visitants al país acceptable. Segons Pujol, per sobre del 65%, i que s’espera que vagi en augment segons s’apropi el cap de setmana. Per tant, el mes acabarà amb unes xifres positives per a l’època de l’any.

Etiquetes

Comentaris

Trending