Inversió de 3,3 milions en la campanya d’hivern per igualar les xifres de l’any passat

‘ATYPICAL ANDORRA’ és el lema escollit per les accions de promoció que es faran en fins a nou països; s’aposta per la proximitat però també es vol recuperar mercats més llunyans un cop superats els pitjors moments de la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=aDXpBEY7elU

‘ATYPICAL ANDORRA’, amb les A invertides. Aquest és el lema de la campanya turística de cara a la temporada de neu. La voluntat és evidenciar els aspectes diferencials del Principat com a destí per a una campanya en la qual es tenen dipositades moltes esperances. La promoció impulsada des d’Andorra Turisme suposarà una inversió de 3,3 milions d’euros amb accions en fins a nou països, tot prioritzant els mercats de proximitat, en un context on els viatges llunyans han caigut de forma important. L’objectiu és igualar, i si es pot, millorar, les xifres de la campanya

L’acte de presentació s’ha celebrat a la sala principal de Ràdio Andorra i, justament, s’ha volgut simular un programa de l’antiga i històrica emissora, amb el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó, i el director de la societat públic, Betim Budzaku, com a entrevistats. Són ells els qui han presentat la campanya per a la que es preveu que sigui un molt bon hivern.

“Hi ha xifres que són esperançadores; penso que tindrem una bona temporada”, ha apuntat el representant governamental, que ha tornat a remarcar l’aposta per “la qualitat” davant “la quantitat” i també per “la sostenibilitat i el respecte al medi ambient” que, ha advertit, “si sabem conjugar-los ens donarà una millor perspectiva de cara al futur”. Al mateix temps, ha reiterat que “volem incrementar els turistes més que no pas els visitants, els qui dormen al país i així fer créixer la despesa mitjana”.

Budzaku té clar que el mercat rus i ucraïnès està perdut durant molts anys i es treballa altres orígens com ara Brasil, Noruega, Suècia o Bèlgica per compensar

L’objectiu marcat és intentar repetir les dades del passat hivern. Torres s’ha mostrat confiat a assolir-ho, vista la bona inèrcia dels darrers mesos. De fet, ha recordat que en funció de les dades de novembre i octubre es podria arribar als 10 milions de pernoctacions en els darrers dotze mesos, tot un rècord. “Igualar el de l’any passat ja seria extraordinari”, ha assegurat.

Des de la societat, Budzaku ha volgut destacar que, per primer cop des de la pandèmia, la campanya preveu accions en fins a nou països. L’aposta forta torna a ser els dos més propers, França i Espanya; però es pot tornar a buscar un turista més llunyà, malgrat les limitacions del context internacional. Així, hi haurà promoció també al Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Portugal, Suècia i Itàlia. A aquests llocs, la promoció ja viu aquest dimarts el seu tret de sortida i s’allargarà fins al 20 de desembre mentre que als Estats veïns s’espera al dia 22, però posteriorment continuarà fins ben avançat març. En total, la inversió que es realitzarà serà superior a la de l’hivern 2019-20. Uns 300.000 euros més. Fins a 3,3 milions.

Novament, la campanya es difondrà vies els mitjans tradicionals (televisió i ràdio) però també buscarà una forta presència a les xarxes i a internet. Una de les novetats serà l’acció especial que tindrà lloc a Madrid durant les festes de Nadal, amb un circuit de promoció a diferents grans pantalles distribuïdes a la capital d’Espanya. El cost d’aquesta acció se situa entorn els 50.000 euros.

Un dels reptes que es marca Andorra Turisme és trobar l’alternativa al mercat rus i ucraïnès, ara perdut. Això suposava, ha recordat Budzaku, 350.000 nits d’hotel que, ara no hi són. “Suposava uns 45.000 i uns 5.000 turistes cada any i ara trigarem a tornar-los a tenir. A més, en el primer cas també feien una despesa important al comerç”, ha lamentat el director de la societat. Per això, via operadors es treballa per trobar altres orígens. Entre ells Bèlgica, Països Baixos, Noruega o Brasil. “Amb aquests crec que podem tenir un hivern sòlid i bo”, ha indicat.

Comentaris (5)

Trending