Els hotels afronten amb optimisme i bons nivells de reserves la Setmana Santa

Les ocupacions ja aquests dies són prou acceptables i s’espera que amb les “escapades de darrera hora” en molts casos es pugui fins i tot arribar al ple en les jornades pròpiament festives

Rètol d'un hotel del país.
Rètol d'un hotel del país.

El sector hoteler afronta amb optimisme la Setmana Santa, la darrera gran cita de la temporada d’hivern. Les ocupacions ja estan sent notablement altes aquests dies i les reserves pels festius encara són més altes. I això sense comptar les habituals reserves de darrera hora. Per això, les diferents empreses confien a poder tancar amb xifres positives la campanya de neu.

“L’afrontem amb confiança”, ha explicat el president de la Unió Hotelera, Jordi París, que recorda que ja dissabte i diumenge han tingut ocupacions “dins la normalitat” i per sobre de les registrades al març. Els establiments de l’entitat ja tenen ara “un 71,4% en reserves”. Admet que “no és encara una dada prepandèmica”, però “els indicis són que pot pujar”.

I és que, el dirigent de l’entitat recorda que “tenim un bon producte de Setmana Santa, que atrau”. A banda, espera que “ens ajudaran les escapades de darrera hora”. Entén a més que “és una data més favorable a la muntanya que no a la platja”.

Sensacions similars es tenen a l’Associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA). “Les previsions són bones. Des del dilluns ja tenim entre un 65% i un 70%, que ja està prou bé”, explica. I la cosa millora amb l’arribada dels dies pròpiament festius: “A partir de divendres, arribem al 90% o el 100%”. Sí que apunta, però, que “diumenge ja marxaria molta gent”.

Per això, entén que “el balanç serà bo”. A banda, també destaca que “el preu mitjà està bé, perquè no s’ha hagut de fer grans baixades, com sempre defensem que ha de ser”. D’aquesta forma, s’entén que es pot “remuntar” després de les dades no excessivament bones del març.

Etiquetes

Comentaris

Trending