Els hotelers avalen l’Andorra Mountain Music

El sector considera positiva la iniciativa de celebrar un cicle de concerts a Soldeu, ja que “portarà gent” i es mostren també satisfets amb la fórmula de comercialització d’entrades

Presentació del festival aquest dilluns a Soldeu.
Presentació del festival aquest dilluns a Soldeu. ARXIU / SFGA

El sector hoteler ha rebut amb satisfacció l’Andorra Mountain Music, el festival amb artistes de renom que tindrà lloc els caps de setmana d’agost i que vol atreure turistes durant aquest mes. Totes dues patronals entenen que la iniciativa pot servir per guanyar visitants en un moment tan delicat com l’actual. A més, valoren positivament que els establiments no hagin d’avançar els diners de les entrades i accepten la ubicació escollida, tot i que admeten que a alguns associats els pot costar més beneficiar-se de la iniciativa.

Des de la Unió Hotelera (UH), el seu gerent, Jordi Pujol, apunta que “tot el que es faci per intentar portar gent al país és bo”. També considera positiu que “es puguin comercialitzar entrades a través de paquets.

El sector admet que el juliol es treballarà sobretot els caps de setmana però es mostra més optimista amb les reserves de cara a l’agost

En una línia similar s’expressa la presidenta d’Autèntics Hotels (AHA), Cristina Canut. “Si no canvien les condicions, hi haurà gent”, remarca, tot indicant que es tracta d’un al·licient més que pot incrementar el volum de reserves ja important que tenen alguns establiments per aquelles dates. “S’agraeix la mesura; Govern i Andorra Turisme es van comprometre a fer aquests esdeveniments després de la cancel·lació del Cirque”, apunta.

Els empresaris del sector, en línies generals, entenen que s’hagi escollit la plataforma esquiable de Soldeu com a escenaris dels concerts, tot i admetre que en alguns casos, en ser un lloc apartat, poc condicionar la venda de les entrades. “Es necessita molt espai per complir les mesures sanitàries i també pot ser una empenta perquè establiments d’allà dalt tinguin la possibilitat d’obrir”, apunta el gerent de l’UH. Per la seva banda, Canut es mostra contenta pel fet que “sigui al mig de la natura”, tot recordant que “fa temps que demanen que se’ns ajudi a vendre aquesta altra Andorra”.

Les patronals també veuen amb bons ulls la forma escollida per a la venda de les entrades, diferent de l’emprada amb el Cirque du Soleil. “Aquí les demanem i, després, ja ens les facturaran, amb la qual cosa ens és més còmode tot plegat”, apunta Pujol. Aquesta fórmula, s’explica des d’AHA, és més adient tenint en compte que “estem en un moment on majoritàriament la gent reserva a darrera hora”.

El cartell del festival.

Relacionat

Mónica Naranjo, Texas, Beret, Bob Sinclair i Ainhoa Arteta, concerts per atreure turisme a l’agost

Canut també lamenta que no hi hagi hagut prou temps per tenir algun atractiu de cara al juliol. De fet, apunta que, mentre que, per l’agost, hi ha un volum de reserves important, en canvi aquest mes “tot just treballem els caps de setmana”. També posa en relleu que caldrà impulsar altres activitats de cara als mesos vinents, tant setembre com octubre o novembre.

També es veu bé la proposta des del sector comercial. Almenys així ho ha punta Sònia Yebra, des de The Shopping Mile. “Ho veiem bé, ja que s’han de fer accions per intentar atreure turistes”, ha comentat, tot posant en relleu el fet que es tracta d’una “diferent del que es fa a altres llocs, amb la vinculació a la muntanya”. Des de l’entitat, però, Yebra remarca que després de la crisi sanitària, “són necessàries accions tots els mesos perquè la gent s’interessi a venir a Andorra”.  

Comentaris (4)

Trending