Mónica Naranjo, Texas, Beret, Bob Sinclair i Ainhoa Arteta, concerts per atreure turisme a l’agost

L’Andorra Mountain Music, amb un pressupost de 820.000 euros, aposta per actuacions a la plataforma de Soldeu amb preus entre 25 i 39 euros i potenciant la venda de paquets conjunts amb nits d’hotels

El cartell del festival.
El cartell del festival.

Sis concerts els dissabtes a partir de l’1 d’agost amb artistes de renom. És l’aposta d’Andorra Turisme per potenciar l’arribada de visitants. Les actuacions, d’estils diferents, tindran lloc a la plataforma esquiable de Soldeu –amb l’excepció de la darrera- i les entrades, la majoria de les quals es vol vendre en paquets amb nits d’hotel, tindran un destí solidari cap al fons creat per Govern. Entre els participants, Mónica Naranjo, Texas o Ainhoa Arteta.

La societat pública ha presentat aquest dilluns l’Andorra Mountain Music, un cicle de sis concerts amb artistes internacionals de renom que busca l’objectiu d’atreure turistes de cara a l’agost. Les actuacions començaran el dia 1 d’aquest mes, amb Mónica Naranjo, i s’allargaran cada dissabte fins al 5 de setembre, quan la soprano Ainhoa Arteta posarà fi al festival. Entremig, també participaran Don Diablo, Beret, Texas i Bob Sinclair.

Budzaku justifica l’elecció del lloc “per tenir 10.000 metres quadrats de natura, aire lliure i ser un espai on s’evitaran aglomeracions”

L’escenari escollit en els quatre primers concerts és la plataforma esquiable de Soldeu que, segons el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Èric Torres, és “l’espai més adequat” de tots els que s’han analitzat. I és que, s’ha assegurat, la voluntat era fer-ho a un espai natural. Per cada actuació, es preveu una capacitat màxima de 4.000 espectadors, amb les necessàries mesures de seguretat sanitària. El darrer concert, el d’Arteta, es farà a la plaça del Consell General.

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha defensat l’elecció del poble canillenc tot assegurant que, independentment de la distància, “serà un estímul per a tots els hotels del país, des de Sant Julià a tot un territori que és relativament petit”. També ha remarcat que té un bon aparcament. “Hem pres la decisió per la natura, per l’aire lliure i per tenir 10.000 metres quadrats, un lloc que evitarà aglomeracions de gent i que pocs països o destinacions poden tenir”, ha manifestat.

La majoria d’entrades s’oferiran als hotels perquè les puguin vendre en paquets amb nits d’estada, sense que hagin de comprar-les anticipadament

Es posaran a la venda 4.000 entrades per cada concert, 400 en el cas del d’Arteta –“és un altre format, també més solidari; una actuació prèmium, enfocada al que significa el Consell General i a prop del 8 de setembre”, ha explicat Budzaku. Tot i que també s’oferiran en venda en línia (a preus d’entre 25 i 39 euros), la voluntat és que la gran majoria siguin comercialitzades pels hotels en paquets amb nits d’estada al país. “Fomentarem que els establiments puguin vendre-les a preu reduït. Tots tindran accés a un espai web on tindran les entrades i en funció de les demandes que tinguin les aniran reservant”, ha explicat Torres, que ha remarcat que, a diferència del que succeïa amb el Cirque du Soleil, “no les hauran de comprar ni pagar anticipadament”.

Canals i Budzaku observen la plataforma de Soldeu, lloc on es faran 5 dels 6 concerts.
Canals i Budzaku observen la plataforma de Soldeu, lloc on es faran 4 de 5 concerts. G. P.

La inversió d’Andorra Turisme en el cicle ascendeix a 820.000 euros. D’aquests diners, amb les entrades no es preveu recuperar-ne res. I és que la previsió és que tots els diners que es recaptin amb les localitats es destinin al fons solidari de Govern contra la Covid-19. Des de la societat es fuig de comparar l’Andorra Mountain Music amb l’anterior festival, el Red Music, que es va provar sense gaire fortuna fa uns anys. “Tot és molt diferent. Ara només volem que Andorra entri en el mapa de qui ha de decidir un destí per anar de vacances. Ja tindrem temps després de mirar si hem de canviar format, dates o altres aspectes”, ha apuntat el gerent, que ho ha definit com “un festival extraordinari en un moment extraordinari”.

Comentaris (5)

Trending