Govern impulsarà un estudi de càrrega centrat específicament en el sector turístic

El treball ha de permetre, segons explica el ministre Jordi Torres, “saber fins a on podem arribar” per, sobretot, evitar “una saturació”

Apartaments turístics a Bordes d'Envalira.
Apartaments turístics a Bordes d'Envalira. ARXIU

Govern està ultimant la documentació que ha de regir el concurs per contractar la realització d’un estudi de càrrega centrat específicament en l’impacte que pot tenir el turisme a Andorra. El treball es vol encarregar en les pròximes setmanes per poder tenir els resultats aquest mateix any. Segons ha explicat el ministre responsable d’aquest àmbit, Jordi Torres Falcó, l’informe ha d’ajudar a saber “fins a on podem arribar” amb l’objectiu “d’evitar la saturació”.

Que el turisme és i ha de continuar sent el motor de l’economia andorrana no es posa en dubte. Ara bé, també cal que ho sigui de forma sostenible. Que es pugui mantenir en el temps sense posar en risc els recursos del Principat. I en aquest marc és on s’encabeix un treball que es considera clau per saber cap on s’ha d’anar.

“S’ha d’encarregar ara”, ha explicat Torres. La idea és que al llarg dels pròxims mesos el guanyador del concurs pugui realitzar l’estudi de la forma més acurada possible. I és que els seus resultats seran importants. “Ens ha de permetre saber fins a on podem arribar perquè no ens trobem amb una saturació”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha recordat que, actualment, el sector mou uns 45.000 llits al país. Una xifra que, a priori, s’ha de mantenir estable gràcies a la moratòria per a nous apartaments turístics. L’estudi, justament, és un dels requisits a tenir abans de poder aixecar-la perquè ha de permetre tenir “dades objectives” de cara a quines actuacions cal tirar endavant.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending