El glamping, nova categoria d’allotjament turístic

També s’ha creat i classificat dos nous grups que són les àrees d’acollida i les d’estada d’autocaravanes, amb la principal diferència que unes tindran horaris diürn i les altres permetran la pernoctació

Comentaris

Exemple d'una habitació de glamping.
Exemple d'una habitació de glamping. Arxiu

El Govern ha aprovat aquest dimecres el nou Reglament de la classificació dels establiments d’allotjament turístic de la modalitat de càmpings. En aquest sentit, s’han creat tres noves categories: el glamping, les àrees d’acollida d’autocaravanes i les àrees d’estada d’autocaravanes. La principal diferència entre els dos darrers grups és que el primer tindrà horari únicament diürn i l’altre permetrà les pernoctacions.

Amb aquestes tres noves creacions, el text amplia el recull dels establiments de la modalitat d’allotjament turístics d’aquestes característiques en fins a cinc grups diferents, amb els ja existents com són els càmpings i les zones d’acampada. Així, amb els glàmpings s’estipula que podran estar formats per un màxim de tres elements d’allotjament, i cadascun pot acollir fins a quatre persones. 

Pel que fa a les àrees d’acollida d’autocaravanes, tenen aquesta consideració els espais de terreny, degudament delimitats, que estiguin oberts al públic per a l’ocupació exclusiva de vehicles en trànsit i en horari diürn de 7:00h a 23:00h. Així mateix, no es permetrà el desplegament d’elements d’acampada o que excedeixin el perímetre del vehicle.

Finalment, les àrees d’estada, que permeten l’ocupació durant tota la jornada, tindran l’obligació d’inscriure les pernoctacions al Registre d’Ocupació d’Allotjaments Turístics (ROAT) i pagar la taxa turística corresponent.

El Govern també ha aprovat la modificació del Reglament dels establiments d’allotjament turístic de la modalitat apartaments turístics. En aquest cas, inclou nous criteris d’obligat compliment per obtener les classificacions, adaptades als nous comportaments de viatge dels turistes i tenint en compte conceptes de sostenibilitat. A banda, també s’introdueix l’avaluació de la reputació en línia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending