Excursionistes del país reclamen que es reconsideri el tall de carretera a Arcalís

La mesura impulsada l’any passat per afavorir suposadament tant l’ús de la bicicleta com el del telecabina Tristaina torna a estar vigent aquest estiu

L'obstacle que restringeix el pas, aquest diumenge.
L'obstacle que restringeix el pas, aquest diumenge.

Excursionistes del país reclamen que es reconsideri el tall de carretera que es va posar en marxa l’any passat a Arcalís i que aquest estiu es manté. Del peu d’Arcalís, a l’Hortell, no es pot passar en vehicle. La mesura suposadament havia estat sol·licitada per la Federació Ciclista i facilita tant l’ús de la bicicleta en un tram que ha estat triat per alguna de les grans voltes dels països veïns com, també, fomenta la utilització del telecabina de Tristaina.

Residents al país amants de la muntanya han recordat que arran de la pandèmia molta més gent surt a fer muntanya, ja que són més els ciutadans que es queden al país i aprofiten els dies de festa o les jornades d’oci per anar a fer caminades. No obstant això, no totes les persones poden iniciar les rutes des de l’Hortell, i voldrien poder transitar amb els seus vehicles fins uns quilòmetres més enllà.

Si l’estiu passat per a nacionals i residents el telecabina era gratuït mentre durava el tall de carretera, enguany, almenys en alguns casos, la situació no ha estat aquesta. Per això es demana que es reconsideri la mesura i es busqui una solució que faciliti l’accés a la muntanya ara que les rutes pels cims del Principat estan més sol·licitades.

Ciclistes pujant a Arcalís.

Relacionat

El comú d'Ordino no reconsiderarà el tall de carretera a Arcalís perquè "és una bona decisió"

Comentaris (17)

Trending