El comú d'Ordino no reconsiderarà el tall de carretera a Arcalís perquè "és una bona decisió"

El conseller de Turisme, Jordi Serracanta defensa la mesura que es va posar en marxa l'any passat per potenciar l'ús de la bicicleta i del telecabina Tristaina

Comentaris

Ciclistes pujant a Arcalís.
Ciclistes pujant a Arcalís. ARXIU

El conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta ha defensat la mesura impulsada l'any passat de tallar l'accés a Arcalís per potenciar l'ús de la bicicleta i del telecabina Tristaina. Ha afirmat que és "una bona decisió" després de la petició d'excursionistes reclamant la reconsideració del tall.

Jordi Serracanta ha explicat que a la gent que va a la muntanya li agrada gaudir-la amb pocs cotxes i sense contaminació. "Els ciclistes poder fer els darrers tres quilòmetres, entre l'Hortell i la Coma, d'un port mític com és el d'Arcalís sense cotxes és una bona solució. No veig que sigui un problema, ni que estigui tan malament".

Amb la posada en marxa del telecabina Tristaina i la restricció dels vehicles a motor de les 9 h a les 17 h per afavorir la pràctica del cicloturisme, els llacs s’han descongestionat molt, i l’espai de la Coma del Forat ha quedat lliure de cotxes  El conseller considera "important començar a regular l'accés rodat al medi natural i que la gent que hi vagi estimi realment la muntanya"

Ha posat com exemple que des de la posada en funcionament del pàrquing de pagament a Sorteny, han disminuït de manera considerable la quantitat de deixalles que es deixen. "Això vol dir que la gent que hi va i paga ho entén i respecta la muntanya sense deixar allà la seva empremta". El pàrquing va començar a ser de pagament l'estiu del 2018.

L'obstacle que restringeix el pas, aquest diumenge.

Relacionat

Excursionistes del país reclamen que es reconsideri el tall de carretera a Arcalís

El gran volum de visitants que, els mesos de juliol i d'agost, arriben amb els seus vehicles fins a aquest punt d'accés al parc va obligar al comú a prendre mesures, també per un tema de seguretat, ja que els vehicles sovint aparquen malament i complicarien l'accés del servei d'emergència en cas de necessitat.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending