Espot i Torres exposen el model turístic al primer ministre de Liechtenstein, Daniel Risch

Han incidit incidint especialment en l’impuls i en el pes del turisme de muntanya i de neu, dues especificitats compartides amb aquest sector econòmic del país centreeuropeu, que compta amb una orografia similar a l’andorrana

Torres, Espot i Risch aquest divendres a Soldeu.
Torres, Espot i Risch aquest divendres a Soldeu. SFGA/CARLES ESTEVE

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions en funcions, Jordi Torres, han mantingut una reunió de treball aquest divendres al matí amb el primer ministre de Liechtenstein, Daniel Risch, que ha visitat oficialment Andorra. Risch va arribar dijous a Andorra i va mantenir diferents reunions liderades per Xavier Espot, donant continuïtat al desplaçament que el cap de Govern i la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, van fer al país centreeuropeu a l’octubre de l’any passat.

La trobada de treball amb Risch s’ha celebrat a Soldeu, on el mandatari liechtensteinès ha pogut conèixer de primera mà el funcionament de les instal·lacions d’aquest sector destinades a la pràctica d’esports de neu, així com a la competició de primer nivell, per part dels responsables de l’estació.

Justament, el ministre en funcions ha presentat a Daniel Risch el model de promoció turística d’Andorra, incidint especialment en l’impuls i en el pes del turisme de muntanya i de neu. Dues especificitats compartides amb aquest sector econòmic de Liechtenstein, que compta amb una orografia similar a l’andorrana. A més, Jordi Torres ha abordat el funcionament d’Andorra Turisme.

Aquest divendres, el primer ministre de Liechtenstein també s’ha celebrat una reunió protocol·lària entre la síndica general, Roser Suñé, a Casa de la Vall, a Andorra la Vella. També hi ha assistit la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, i el secretari general liechtensteinès del ministeri d’Afers Generals del Govern i Finances, Simon Biedermann.

Andorra i Liechtenstein van establir relacions diplomàtiques l’any 1995. Des d’aleshores, els successius executius d’ambdós països han treballat conjuntament en diversos àmbits, concretament en el marc del procés d’apropament d’Andorra cap a la UE. En l’àmbit econòmic, Andorra i Liechtenstein van signar un Conveni de no doble imposició (CDI) el 2015. Van rubricar-lo a Nova York els aleshores ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i Aurelia Frick

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending