Espot alerta que fins que no s’apliqui la taxa no s’invertirà en la diversificació turística

El cap de Govern manté que el projecte de llei sobre el nou tribut n’establirà la vigència a partir del primer semestre del 2022 però admet que “no vindrà ni de dos ni de tres mesos, i si m’apura tampoc de sis”

Sílvia Calvó i Xavier Espot observant un dels tancats de la Fira del Bestiar, a Canillo.
Sílvia Calvó i Xavier Espot observant un dels tancats de la Fira del Bestiar, a Canillo. Toni Solanelles

“Com més aviat entri en vigor (la taxa turística) i la puguem repercutir als nostres turistes, més aviat disposarem de recursos” per invertir en projectes com l’espai multifuncional i altres que han de servir per rellançar el turisme al Principat. Així ho ha assegurat el cap de Govern, Xavier Espot, tot garantint que la taxa serà “a bastament consensuada” amb el sector, i allò que no contempli el projecte de llei sempre es pot modificar en el tràmit parlamentari.

Espot, demanat per la qüestió a Canillo vistes les diferències entre el ministeri de Turisme i els agents sectorials, ha recordat que s’està tractant el tema amb els operadors. Però ha assegurat també que “la nostra voluntat és que pugui entrar en aplicació”, la taxa, durant el primer semestre del 2022. Ara bé, “no vindrà ni de dos, ni de tres mesos, i si m’apura tampoc de sis”. Però en aquest cas, “la ciutadania i el sector ha de ser conscient que si volem aportar més diners a la diversificació turística, com més aviat entri (la taxa) en vigor i la puguem repercutir als nostres turistes” molt millor.

Turistes al Pas durant un cap de setmana.

Relacionat

Estira-i-arronsa de Govern i sector turístic per l’entrada en vigor de la nova taxa

I és que Espot ha recordat que es tracta d’un tribut finalista, que la recaptació que produeixi impactarà directament en el sector. Projectes com el del multifuncional o “un ventall d’accions a les quals podem donar suport” depenen en certa manera, ha recordat el mandatari executiu, de l’increment d’ingressos que experimenti l’Estat via taxa turística, que ha comparat, en certa manera, amb la relativa al carboni i les millores i projectes que van associats, en aquest cas, a la taxa verda.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending