Els ‘cavalls del Poblet’ cavalquen al compàs de la multitud

(AMB VÍDEO) Una de les atraccions estrella i ja més tradicionals del certamen nadalenc d’Andorra la Vella s’afegeix a una afluència més que notable en l’inici de la Puríssima

Els 'Chevals' de la companyia Des Quidams a l'avinguda Meritxell.
Els 'Chevals' de la companyia Des Quidams a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Inici de la setmana de la Puríssima. La setmana del megapont espanyol, enllaçant la celebració de la Constitució i el 8 de desembre. Centenars de persones, milers, han estrenat aquest dissabte temporada nival, temporada d’esquí, i han omplert la principal artèria comercial del país a la tarda. Just quan els cavalls de la companyia Des Quidams han fet de presència a l’avinguda Meritxell. Són una de les atraccions principals i ja més característiques del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella.

L’espectacle itinerant ha sorprès desenes de visitants que no s’esperaven el petit exèrcit orgullós i equí. ‘Fiers à Chaval’ ja és un clàssic de l’inici de la temporada hivernal al Principat. Cert que algun any ho han fet entre poca gent. La pandèmia, el mal temps, potser algun dia no prou assenyalat… Però aquest dissabte una multitud de visitants -i els locals, és clar, que els locals també compten- omplien l’avinguda Meritxell i els cavalls se les han vist i se les han desitjat per obrir-se camí. Han hagut de cavalcar al compàs de la multitud, que volia agafar la millor instantània de la millor cabriola de la millor figura de la companyia francesa.

IMG 2725
Meritxell i Carlemany estaven plenes a vessar aquesta tarda.

Del carrer de la Unió fins al mercat nadalenc de la Plaça del Poble, amb algunes aturades per fer les delícies del públic cada X metres. Ja sigui a la mal anomenada plaça del ‘The Cloud’ o a la plaça de la Rotonda. O a mitja pujada de la part alta de l’avinguda. Ara s’enlairen els cavalls ara s’ajeuen. Ara s’ajunten de dos en dos, ara troten les cinc figures enganxades. “Són poquets”, deia una senyora advertint de l’espectacularitat que suposaria poder veure cavalcar més ‘chevals’ entre la multitud.

En tot cas, la setmana de la Puríssima comença força bé. Amb afluència notable i sense excessives dificultats a la carretera. De fet, almenys que s’hagin notificat, aquest dissabte no s’han detectat retencions importants. Segons les dades oficioses de Mobilitat, fins a les 8 de la tarda havien entrat 7.252 vehicles, amb majoria francesa (3.209) i espanyola (3.154). Cert és, però, que fins a la mateixa hora havien sortit 9.582 vehicles, és a dir, com aquell que diu, tots aquells que havien entrat durant les hores precedents més els automòbils andorrans que han anat a passar el cap de setmana fora del país.

Comentaris

Trending