Canals pronostica que Andorra serà una destinació competitiva aquest estiu

La ministra ha explicat que s'estan detectant cerques pel turisme de natura, especialment fins al mes de setembre

Comentaris

EL GERENT D'ANDORRA TURISME, BETIM BUDZAKU A LA PRESENTACIÓ D'UNA CAMPANYA TURÍSTICA
EL GERENT D'ANDORRA TURISME, BETIM BUDZAKU A LA PRESENTACIÓ D'UNA CAMPANYA TURÍSTICA Altaveu

La ministra de Turisme, Verònica Canals ha dit que Andorra serà molt competitiva com a destinació turística aquest estiu. Ho ha explicat durant la presentació dels protocols per a l'obertura dels establiments a partir de la setmana vinent. Canals ha afegit que s'estan detectant cerques pel turisme de natura, especialment fins al mes de setembre.

La ministra ha comentat que el desconfinament als països veïns ha fet que "els hotelers cada cop tinguin més esperança de poder obrir els hotels". Ha indicat que a l'inici de la crisi es veia molt complicat però que ara les coses han canviat. "La gent ara té més confiança en desplaçar-se".

En aquest sentit s'ha referit a que s'han analitzat les mesures dels estats veïns per adoptar les millor pràctiques. Així, ha argumentat que els protocols establerts per als establiments vinculats al turisme han estat treballats de manera estreta amb els agents implicats.

Són protocols flexibles que s'adapten a la situació i volen transmetre seguretat als visitants. Ha posat en relleu les indicacions generals més destacades, com ara la desaparició del bufet lliure a través de la potenciació del servei d’habitacions o transformar-ho en un bufet assistit o de servei a taula. També s’han definit mesures de desinfecció específiques, d’acord amb la normativa sanitària vigent, que inclouen l’ús d’equips de protecció individuals per als treballadors.

Ha avançat que, en l’hipotètic cas de detectar una persona amb símptomes de la Covid-19 en les instal·lacions turístiques, s’ha precisat un procediment, que es fonamenta en trucar al metge o al 116 per seguir les indicacions inicials amb la possibilitat posterior de realitzar una prova PCR o TMA. La ministra ha recordat que el sector suposa el 40% del PIB i per això s'ha treballat amb intensitat per fixar models de treball que permetin la represa de l'activitat al màxim per acollir turistes.

 La Taula de Museus ha aprovat la gratuïtat de l'entrada a tots els del país durant tot el mes de juny per reactivar el sector

En un altre ordre de coses, ha anunciat que la Taula de Museus ha aprovat la gratuïtat de l'entrada a tots els del país durant tot el mes de juny per reactivar el sector. Així, i de manera paral·lela a l’obertura econòmica gairebé plena, la majoria dels
museus també obriran les portes aquest dimarts 2 de juny. Més concretament, podran rebran visitants els següents equipaments: Museu de la Moto, Museu Casa Cristo, Museu de l’Electricitat, Museu Casa d’Areny-Plandolit, Cal Pal, Centre de Natura de la Cortinada, Museu del Còmic Joan Pieras, Centre d’interpretació del Comapedrosa, Espai Columba, Casa de la Vall, Museu Carmen Thyssen, Art al Roc i CAEE.

Obriran al públic el dia abans, és a dir el dilluns 1 de juny, el Museu de la Miniatura, Mola Serradora de Cal Pal i la Mina de Llorts. A partir del dimarts 9 de juny, ho faran el Museu de l’Automòbil, el Museu Postal i la Farga Rossell. En tots els casos, cada equipament tindrà un horari específic.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending