Els càmpings enregistren un bon estiu amb una important afluència de caravanes i furgonetes

La tendència de temporada sembla que ha canviat, i s’ha concentrat al juliol més que no pas al setembre, on els turistes de proximitat han donat pas a aquelles que arriben de més lluny

Una part del Càmping Valira
Una part del Càmping Valira

El balanç que fan els càmpings del país de l’estiu és positiu. Actualment es troben actius el Xixerella i el Valira, i ambdós han tingut una ocupació més que satisfactòria, sobretot durant les darreres setmanes de juliol i tot el mes d’agost. En aquest sentit, sembla que la tendència ha variat, i ha deixat de concentrar-se durant les primeres setmanes de setembre, almenys així ho indiquen les previsions. També el tipus d’acampada és diferent, predominant amb força caravanes i furgonetes.

“L’estiu ha sigut bo, hem tingut una bona afluència durant les darreres setmanes de juliol i, sobretot, finals d’agost”, explica Ramon Armengol, del càmping Xixerella. En aquest sentit, al càmping Valira també s’ha tingut una molt bona perspectiva. Les dades, de fet, s’equiparen a la prepandèmia, recuperant així l’afluència que era habitual en aquests emplaçaments.

El tipus de turista que s’hi ha apropat ha estat, principalment, de proximitat. Rosa Maria Sabaté, del càmping Valira, explica que durant el mes de setembre és quan comença a apropar-se visitant de més lluny. Malgrat això, Armengol assenyala que, durant aquesta darrera setmana, potser s’esperava més afluència de la que s’ha tingut, mentre que al juliol es va tenir l’efecte contrari.

Es tracta, principalment, d’un turista que fa estades curtes, d’uns quants dies. Tot i que també se’n tenen que passen algunes setmanes, indica Armengol. La tendència de reserva de darrer moment continua mantenint-se, tot i que els càmpings no són establiments on es facin reserves amb molta antelació. De fet, al Xixerella, asseguren que s’ha hagut de dir que estava ple en més d’una ocasió a persones que acudien sense haver sol·licitat plaça amb previsió.

Les tendes, d’altra banda, han deixat pas a una nova forma de fer càmping. Les caravanes i les furgonetes són una tendència que ha anat agafant pes, sobretot després de la pandèmia, i que és, actualment, el principal client d’aquests establiments. “Les tendes són molt mínimes”, assegura Sabaté.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending