L’‘aqüeducte de la Puríssima’ no va ser del tot positiu per a l’afluència turística

La patronal hotelera considera que el fet de disposar de tants dies hauria restat turistes al Principat, que haurien preferit destinacions més llunyanes, però, amb tot consideren el pont com “un bon inici de temporada”

Comentaris

Visitant a l'avinguda Meritxell el 8 de desembre abans que es posés a ploure.
Visitant a l'avinguda Meritxell el 8 de desembre abans que es posés a ploure. Toni Solanelles

“Bon inici de temporada” sí. Però no tant com es podia pensar. I és que segons la Unió Hotelera (UHA), el fet que el pont de la Puríssima fos realment ‘aqüeducte’ ha acabat perjudicant més que beneficiant. “Al tractar-se de ponts amb tants dies, segurament hi ha gent que tria altres destinacions més llunyanes aprofitant que tenen més dies”, assegura la patronal hotelera.

L’ocupació hotelera de la setmana passada va ser del 63,08%, essent més elevada la segona part de la setmana. Segons la Unió Hotelera (UHA) “en tractar-se de dos ponts en un la gent s’ha repartit més durant la setmana”. Del 8 a l’11 de desembre l’ocupació va ser molt més alta que durant la mitjana del conjunt de la setmana, arribant a un 76,40%.

Tot i que de ben segur no es va arribar a les xifres que s’havien previst ni menys encara a les que haurien volgut, la patronal hotelera considera el pont de la Puríssima suposa “un bon inici de temporada per nosaltres i esperem que la dinàmica continuï”. Caldrà veure, doncs, l’evolució de les properes setmanes. I si amb la coincidència de menys dies festius els turistes opten per destinacions més properes com pot ser Andorra.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending