Andorra Turisme pretén arribar al Brasil i a Orient Mitjà

Dins del pressupost per al 2023, que és més elevat que el del 2022, s’inclou aquesta acció per dirigir-se als dos mercats i explorar diverses opcions

Comentaris

Betim Budzaku, d'Andorra Turisme, i el ministre Jordi Torres.
Betim Budzaku, d'Andorra Turisme, i el ministre Jordi Torres. BRU NOYA

L’estratègia mitjançant la qual s’ha conformat el pressupost per al 2023 d’Andorra Turisme ha estat aconseguir un perfil de turista més elevat i posicionar el país com a un destí ‘de luxe’. Entre les diferents accions que es preveuen al llarg de l’any, s’ha establert l’objectiu d’acabar arribant al Brasil i a Orient Mitjà. Per tant, durant els pròxims mesos, s’iniciaran moviments per apropar-se a aquests mercats i, també, per explorar diverses opcions a prop d’ells.

El departament comercial d’Andorra Turisme encara el 2023 amb un objectiu clar i concís: “potenciar i donar suport a aquelles iniciatives orientades a consolidar Andorra com una destinació de turisme Premium”. Així s’inclou al pressupost per a l’any vinent, on es detallen les diverses accions de màrqueting que es duran a terme per aconseguir aquesta meta. Entre les diferents iniciatives que es proposen, criden l’atenció dos. La primera d’elles, el començament d’accions dirigides al mercat brasiler, que es faran de forma conjunta amb el sector. Així mateix, també s’exploraran les diferents opcions que pot donar el mercat d’Orient Mitjà i els seus voltants. És a dir, Dubai i Emirats Àrabs.

Precisament aquestes dues darreres destinacions es podrien englobar ràpidament al tipus de turista que es vol buscar, “amb valor afegit”. Bàsicament, amb un poder adquisitiu anterior. Així mateix, també es continuarà treballant en el mercat xinés, que s’indica que es considera “potencialment interessant a llarg termini”. D’altra banda, també es manté la inversió en la zona nòrdica i holandesa. En general, es tracta d’emplaçaments que, de manera històrica, compten amb una economia destacada. Per poder incloure i mantenir aquests visitants llunyans, es vol reforçar la comunicació d’Andorra “com a destinació segura”.

Es portaran a terme, al llarg del 2023, diferents accions dintre del producte ‘Andorra Selected’. Bàsicament, es tracta d’una nova marca que ven el país com a destinació de luxe. El que es preveu és la participació en fires específiques d’aquest segment, l’afiliació a associacions que estan especialitzades en el públic que es pretén captar i, també, en una primera fase, es volen organitzar ‘road shows’ en origen a mercats com Espanya i França. A més, es continuarà la col·laboració amb l’aeroport per poder incloure noves línies.

Aquest pla d’acció del departament comercial s’inclou dintre de la partida 226 del pressupost, que és la més elevada del document. El motiu principal és que inclou “les accions de màrqueting i comercials, els patrocinis i esdeveniments que conforma l’objecte social”. Per a l’any 2023 s’ha augmentat aquesta partida, passant de 15,2 milions d’euros fins als 18,5. Al document s’explica que s’ha fet perquè “s’han incrementat els ingressos amb motiu de la taxa turística”.

Comentaris (9)

Trending