L’Andorra Mountain Music repetirà l’any vinent

El festival ha obtingut molts bons resultats, tot i les contínues complicacions que s’han anat donant durant els cinc caps de setmana que finalment s’ha celebrat

L'escenari del festival durant el concert de David Guetta
L'escenari del festival durant el concert de David Guetta

L’Andorra Mountain Music és pràcticament una cita assegurada l’any vinent. A falta que se celebri el concert final, de la mà de David Guetta, els resultats obtinguts al festival sembla que són bons, tenint en compte els múltiples inconvenients amb els quals s’ha anat trobant l’organització. Des de noves mesures sanitàries, fins a cancel·lacions de concerts, passant per espectacles que no han acomplert les expectatives.

Així i tot, el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha indicat que “estem pràcticament segurs que tornarem a fer una nova edició del festival”. Però, hi ha diversos aspectes que encara s’estan valorant, com la millor temporada per fer-lo o, fins i tot, la localització. Segons ha explicat Budzaku, ja es tindrien mirats artistes per poder tornar a repetir l’esdeveniment, un d’ells el substitut i cancel·lat, DJ Snake. “Intentarem portar un bon cartell i tractarem que el productor francès i pugui ser”.

El festival hauria complert fins al 80% de l’aforament total de tots els caps de setmana conjuntament, que era de 20.000 persones. “Ho hem fet durant una pandèmia i amb mesures sanitàries que complicaven l’assistència, i això encara ens anima més a voler repetir l’any vinent”. Armin Ban Buuren i David Guetta serien els únics espectacles que haurien penjat el complet als seus cartells, deixant els altres dos concerts amb unes 1.500 persones i el de Mònica Naranjo que “no va aconseguir una bona xifra”, ha apuntat Budzaku.

A nivell econòmic, a falta de tancar per complet el festival, el director general ha indicat que ha sigut complicat, “però no tenim un balanç gaire dolent”. Les circumstàncies jugaven en contra de què es pogués tancar el festival en positiu. “En la partida pressupostària no comptàvem amb els tests d’antígens, únicament amb les mascaretes i els gels hidroalcohòlics, i demés mesures bàsiques”. A més, el canvi de cartell dues vegades pràcticament en una setmana no han ajudat, però finalment sembla que els resultats seran bastant bons.

“Possiblement el mantenim a l’aire lliure per mantenir aquesta filosofia de contacte amb la natura”

Respecte a les dates i la localització del festival per al 2022, Budzaku ha explicat que tot està en l’aire. Això sí, ha indicat que és molt possible que es mantingui a l’estiu, per tractar de desestacionalitzar la zona en cas que es torni a celebrar a Soldeu. “Molta gent ha vingut més dies i el poble ha tingut una reactivació important”, ha apuntat Budzaku. Pel que fa a l’espai, el director general ha indicat que es tracta d’un festival molt flexible, “però possiblement el mantenim a l’aire lliure per mantenir aquesta filosofia de contacte amb la natura”. Budzaku ha refermat la seva opinió apuntant que “a Andorra la climatologia ens acompanya, tenim més de 300 dies de sol”.

D’altra banda, Budzaku ha explicat que hi hauria 400 persones en ‘stand by’ a causa de la cancel·lació de Texas, en primer moment, i de la de DJ Snake, uns dies després. “Aquestes entrades es van mantenir d’un concert a l’altre, i ara estem valorant com procedim i què fem amb ells, ho decidirem en aquestes pròximes setmanes, però no és una prioritat ara mateix”.

El festival, segons ha explicat Budzaku, va arribar per ser un substitut puntual front a la impossibilitat de portar el Cirque du Soleil aquest any. Però, aquests bons resultats i “la incompatibilitat de calendaris”, sembla que faran que el Cirque du Soleil es quedi amb el juliol, i que s’hagi de buscar noves dates per als concerts.

Avui l’Andorra Mountain Music posarà el punt final a la seva cartellera, i fins a 4.000 persones han acudit per poder veure David Guetta. De fet, la gran afluència de gent s’ha notat en l’accés a Soldeu, havent-hi retencions de fins a mitja hora des de Canillo, fins a arribar al poble on se situa la plataforma, on l’aparcament és pràcticament inexistent.

1627767907460
David Guetta durant el seu concert

 

Comentaris (5)

Trending