Andorra i l’Arieja impulsen un projecte transfronterer a l’entorn de la transhumància

La proposta té la voluntat de crear sinergies entre diferents territoris, posant en valor el paisatge de muntanya i la seva biodiversitat, el patrimoni cultural i la gastronomia

Un moment de la trobada entre Andorra i l'Arieja.
Un moment de la trobada entre Andorra i l'Arieja.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, acompanyat de l’Ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega i d’una delegació formada per tècnics del Govern, del Comú de Canillo i d’Andorra Turisme, ha mantingut aquest dijous una trobada de treball amb la presidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui. La finalitat ha estat crear una proposta de projecte transfronterer a l’entorn de la transhumància.

Aquest projecte turístic transfronterer seria complementari a la candidatura d’ampliació per formar part del Patrimoni cultural immaterial de ‘la Transhumància, moviment estacional de ramats’ a la que es va sumar Andorra el passat mes d’abril. El projecte té la voluntat de crear sinergies amb els territoris que conformen aquesta candidatura, posant en valor el paisatge de muntanya i la seva biodiversitat, el patrimoni cultural i la gastronomia.

Així, les dues delegacions han acordat crear un grup de treball tècnic que s’encarregarà de la redacció del projecte perquè aquest pugui optar al fons del programa POCTEFA 2021-2027.

Etiquetes

Comentaris

Trending